Najnovije

"BOJTE SE BOGA!": Zaharova o optužbi da Rusija pokušava da umanji ugled Poljske

Logika Varšave je da za sve treba optužiti Moskvu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i pozvala Poljsku da se „plaši Boga“, nakon izjave portparola ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislava Žarina o „ruskoj pretnji“.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

„Bojte se Boga, Stanislave. Onoliko laži i prljavštine koliko su poljski političari izlili na Rusiju bilo bi dovoljno za đubrenje rajskih vrtova. Istorija Drugog svetskog rata, pad predsedničkog aviona kod Smolenska, žalosni ishodi obojenih revolucija u Evropi, infodemija u periodu virusa korona – za sve to, po logici brojnih predstavnika zvanične Varšave, i mnogo štošta drugo -  treba optužiti Rusiju“, izjavila je Zaharova, a objavljeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu MIP-a Rusije.

SMI: «Samaя bolьšaя ugroza dlя Polьši — эto deяtelьnostь Rossiйskoй Federacii, kotoraя osnovana na lži, manipulяcii...

Posted by Maria Zakharova on Sunday, November 15, 2020

Portparolka je pozvala poljsko rukovodstvo da, ukoliko se zaista brine za ugled zemlje, pronađe i kazni one koji skrnave grobove i spomenike vojnika Crvene armije - oslobodilaca Evrope od fašizma, koji se nalaze na teritoriji Poljske.

S tim u vezi, Zaharova je istakla da će sa mnogo većim zadovoljstvom govoriti o uspesima Varšave na tom polju tokom brifinga nego o pozivima upućenim poljskoj strani da ispuni obaveze za očuvanje memorijala.

Ranije je Žarin izjavio da Moskva navodno „manipuliše ugledom Poljske, NATO-a i Zapada“ i da pokušava da pokvari reputaciju Varšave.

Bajden uskoro preduzima istorijski korak? Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA