Najnovije

MOĆNO RUSKO ORUŽJE: Jedna država je predstavila "Iskandera", a njihove protivnike čeka pakao! (VIDEO)

Video snimak alžirskog Ministarstva odbrane pokazao je sposobnosti oružanih snaga Alžira, uključujući njihov moćni raketni arsenal, koji uključuje balističke rakete "Iskander". Ovo je prva pojava balističke rakete "Iskander" u Alžiru.

Balističke rakete "Iskander" (Foto: Jutjub)

Na video snimku alžirske oružane snage prvi put predstavljaju svoje projektile ruske proizvodnje "Iskander".

O ovome su prvo izvestili alžirski list Al-Nahar, napominjući da se raketa prvi put pojavila tokom drugog minuta izveštaja Ministarstva odbrane pod nazivom "Samo zemlja Alžir".

- Tokom video snimka prvi put se pojavila balistička raketa "Iskander", koja potiče iz ruske vojne industrije. Maksimalni domet balističke rakete "Iskander" je 280 km - stoji u izveštaju.

- Ove rakete imaju za cilj uništavanje neprijateljskih sistema vazdušne i protivraketne odbrane, kao i vojne opreme u dometu raketa - dodato je.

Izveštaj koji je objavilo alžirsko Ministarstvo nacionalne odbrane kaže da su "državne granice Alžira crvena linija i da je suverenitet Alžira sveti princip".

- Nacionalna armija našeg naroda, potomak mudžahedina na svakom centimetru ove dragocene zemlje, braniće je njen narod, štiteći svoje granice - stoji u saopštenju.

- Vojska je spremna da udari i porazi svakog pohlepnog čoveka i svakog agresora. Naša odbrana je kamena stena. Sve ambicije su slomljene. Naša nacionalna bezbednost nije ograničena na naše geografske granice, već je povezana sa našim bezbednosnim granicama koje uzimaju u obzir suočavanje sa raznim pretnjama - objavilo je Ministarstvo odbrane.

Amerikanac razvio srpsku trobojku i kaže da za to ima dobar razlog! Više o tome OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA