Najnovije

"VUČIĆU, LAŽOVE, SVE NAM JE TEŽE I CRNJE!" Pismo arhitekte i bivšeg fudbalera Partizana

Ovu kolumnu počeću ponavljanjem završnog dela teksta "Dok si ti "ponosan" na nas, mi se tebe stidimo!" u okviru odgovora na pismo SNS-a (namenjeno potpisniku pisma) 30. maja 2020. "Aleksandre Vučiću, ti si pre svega jedan nevaspitan čovek, bez trunke domaćeg vaspitanja, ogrezao u laži, kriminalu i lopovluku. Vrlo verovatno i ozbiljno oboleo. Ti uobražavaš da sve znaš. A ustvari ti ništa ne znaš, ili znaš vrlo malo. Znaš da lažeš i da varaš. Ti kao "vrhovni" svega u Srbiji, snosićeš za sve i najveću ("komandnu") odgovornost. Što se tiče kršenja Ustava, snosićeš i ličnu odgovornost.

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

Piše: Ivan Stojković

Podsetiću te na proleće 1999. godine i NATO bombardovanja Srbije (tada si bio i ministar u vladi Mirka Marjanovića, koja je svojom politikom prema KIM, i sama dosta doprinela tom bombardovanju). Tadašnji nalogodavci bombardovanja Srbije bili su: Klinton (SAD), Bler (Britanija) i Šreder (kancelar Nemačke). Tada je Srbija doživela najveći debakl i štetu tokom čitave istorije, od svoga postojanja. Ni danas se nije od toga oporavila.

Prilikom inauguracije (kada si i zvanično postao predsednik Srbije) zakleo si se da ćeš poštovati Ustav i Zakone Republike Srbije, da ćeš štititi celovitost teritorije Srbije (što naravno, podrazumeva i KIM). Međutim, tvojom politikom, danas i svakim danom KIM je sve dalje od Srbije. Prisni odnosi sa nalogodavcima tadašnjeg bombardovanja Srbije Klintonom, Blerom i Šrederom, kao i tvoja politika prema KIM, vrlo verovatno da če biti okvalifikovani kao veleizdaja i tvoja lična odgovornost...."

Eh, da smo pobedili Škote u fudbalu i plasirali se na Evropsko prvenstvo (posle 20 godina apstinencije), mnogi misle da bi nam bilo sve lakše i gde bi nam bio kraj.... Ovako sve nam je teže i crnje... Taj poraz naše fudbalske reprezentacije je u stvari poraz Fudbalskog saveza Srbije i Srpske napredne stranke, koja je tu najvažniju "sportsku granu" ("najvažniju, sporednu stvar na svetu") poverila svojim zasluženim, proverenim i dokazanim kriminalcima, na upravljanje.

Ustvari, danas realno gledajući, niti bi nam bilo lakše i bolje da smo pobedili, niti će nam biti gore zato što smo izgubili, već će biti isto onako kao i pre fudbalske utakmice. Ista meta, isto rastojanje.

Većina (koja nije učlanjena u SNS), i dalje će biti uplašena i ucenjena. Ona je uglavnom bez zaposlenja ili je "srećno" zaposlena sa statusom "privremeno", odnosno na određeno vreme. Moraće da bude poslušna da ne bi ostala i bez toga. Životariće sa minimalnim prihodom, na ivici bede i siromaštva. A manjina (takođe, privremeno dok traje, traje), vladajućoj koaliciji i bratiji, uz svakodnevne nove lopovluke, bezkrupulozne pljačke društvene imovine i budžeta, kriminal i korupciju (obično praćenu "sukobom interesa"), obećano Zlatno doba.

Predsednikova sklonost lažima bila je, od samog početka njegovog pojavljivanja u politici, očigledna. U međuvremenu do danas, u tom segmentu je uznapredovao i izrastao u patološkog lažova bez premca, za koga je i legendarni "Baron Minhauzen" malo dete.

Policija vodenim topom na demonstrante! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA