Najnovije

"ZAGLAVILI SMO SE U BORBI PROTIV TERORIZMA!": Makron oštro kritikuje Savet bezbednosti UN!

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je Savet bezbednosti UN ocenivši da on trenutno ne donosi nikakve korisne odluke.

Emanuel Makron. (Foto: elysee.fr)

- Svi smo zajednički odgovorni kada neki postanu taoci u krizama multilateralizma, na primer poput SB UN - rekao je Makron za pariski magazin Gran kontinent.

On je pozvao evropske narode da pokažu veću nezavisnost.

- SAD će prihvatiti Evropljane kao saveznike jedinio ako sami sebe shvatimo ozbiljno i ako smo suvereni u našoj odbrani - rekao je Makron.

Povodom izbora u SAD, Makron je rekao da je promena administracije šansa da se radi na međusobnom razumevanju i shvatanju da Evropljani rade na izgradnji svoje autonomije, kao što to rade SAD i Kina.

Govoreći o aktuelnim problemima - koronavirusu, borbi protiv terorizma i klimatskim promenama, on je rekao da će se najbolje rešiti ako sarađujemo.

- Čak ako neki ljudi otkriju vakcinu, ako se ona ne distribuira celoj planeti, to znači da će se virus vratuiti u neke oblasti. U borbi protiv terorizma mi smo se zaglavili. Ne treba zaboraviti da više od 80 odsto žrtava islamskog terorizma dolazi iz muslimanskog sveta, kao što smo videli u Mozambiku nedavno - rekao je Makron.

Svevideće oko primećeno na Kavkazu, budućnost ratovanja je stigla! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA