Najnovije

AMBASADOR SAD U SRBIJI: Grenelov pristup promenio način na koji se EU bavi Zapadnim Balkanom!

Trampovoj administraciji treba odati priznanje za pozitivan zamah u bilateralnim odnosima SAD i Srbije, jer je odnosima između Kosova i Srbije posvetila puno pažnje, energije i resursa, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

Ričard Grenel. (Foto: Jutjub)

- I najveći kritičari Ričarda Grenela se slažu da je njegov pristup povećanju dinamike promenio i način na koji se EU bavila Zapadnim Balkanom - rekao je Godfri na Beogradskoj NATO nedelji, u organizaciji CEAS.

Američki ambasador je istakao da je cilj Srbije da načini napredak i da će se to desiti bez obzira na administraciju u SAD.

- Naš cilj da pomognemo Srbiji da napreduje biće konzistentan, bez obzira na ishod američkih izbora i nadam se da ćemo nastaviti taj zamah” - rekao je Godfri.

Na pitanje moderatorke da li to znači da nije siguran u ishod izbora u SAD, Godfri je odgovorio da on predstavlja administraciju koja ga je postavila, odnosno Trampovu, dok god je ona na vlasti.

- Uz snažno vođstvo predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brabić, napravili smo napredak ka boljoj saradnji među našim zemljama, što sam potvrdio Senatu. U Beloj kući smo okrenuli stranu ka novom poglavlju naših odnosa, i ne samo uprkos, već možda i zahvaljujući pandemiji. Naše prijateljstvo traje već 140 godina i izdržalo je mnoge testove i deli mnoge ciljeve, prevazilazi politiku partija i izborne rezultate u obe zemlje i nastaviće da traje i nakon januara - naglasio je Godfri.

Prema njegovim rečima, kao rezultat Vašingtonskog sporazuma, Srbija i Kosovo, NATO partneri, na putu su ka ekonomskoj normalizaciji.

Poštujemo vojnu neutralnost Srbije, ali je računamo kao deo evroatlantske zajednice, kazao je američki ambasador.

Tramp povlači vojsku, izdao hitno naređenje! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA