Najnovije

Kad Brnabić "zaravni krivu", broj novozaraženih skoči na 5.000!

Građani Srbije i dalje pamte traumatične momente s kraja marta i početka aprila ove godine, kada su vlast i Krizni štab zbog oko 200 novobolelih od korone, pravili histeriju, zatvarali ljude, plašili i govorili da nam preti španski i italjanski scenario... Na oko 2.000-3.000 novozaraženih i dvocifrenog broja umrlih govorili su da smo najbolji u Evropi, otvarali tržne centre, ponašali se kao da se ništa ne događa. Dan po dan, dogurali smo do gotovo 5.000 novoobolelih od koronavirusa. Iliti, što bi premijerka Ana Branbić rekla: "Uspeli smo da zaravnimo krivu". Šta nas čeka sada?

Ana Brnabić. (Foto: Vlada Srbije)

Pošto državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i Krizni štab počevši od ministra Lončara i ostalih lekara članova ovog tela daju oprečne i kontradiktorne izjave, nesumnjivo su izgubili poverenje među ljudima. O tome svedoče i komentari sa Tvitera i ostalih društvenih mreža.

Predsednica Vlade hvalila se u jednom gostovanju na televiziji da je Srbija "zaravnila krivu", iako u odnosu na ranije, više hiljada dnevno oboljeva od virusa Covid-19, a brojke obolelih i umrlih konstantno rastu.

Tviteraši su se pozabavili njenim rečima i realnim brojkama:

Sarkastični komentari nastavili su da se nižu na društvenim mrežama:

- Ako smo na 200 zaraženih dnevno imali zabranu kretanja a na 2.500 otvarali tržni centar logično je da se na 5.000 dnevno život konačno vrati u normalu - napisao je komičar Srđan Dinčić, a u toj jednoj rečenici stala je celokupna situacija od pojave koronavirusa u Srbiji, do današnjeg dana.

- Imaš 5.000 zaraženih dnevno, sve privredne grane ti u agoniji, a ti razvalio koronu. I ljutiš se kad ti kažu da si lud? Ma jok nisi... - napisao je jedan tviteraš povodom novonastale situacije.

Turska vojska napala civile! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA