Potrebni sastojci:
4-5 komada pilećeg filea
So, biber
1 kašika maslinovog ulja
1 šolja pilećeg bujona
Naribana korica i sok jednog limuna
¼ glavice sitno naseckanog crvenog luka
1 čen belog luka, sitno naseckan
2 kašike sitno naseckanih listova majčine dušice
3 kašike pavlake za kuvanje
2 kašike putera
Uključite rernu da se greje na 190 stepeni, a meso malo istanjite tučkom da bude jednake debljine. Začinite meso solju i biberom. U veći tiganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Zatim stavite meso i pržite 6-7 minuta. Meso treba da dobije lepu smeđu koricu.
Izvadite meso na tanjir i prekrijte folijom, a tavu sklonite sa šporeta i sipajte bujon, limunovu koricu i sok, crveni luk, beli luk te majčinu dušicu, vratite na šporet da prokuva i ostavite da vri 10 minuta, nakon toga smanjite temperaturu i dodajte puter i pavlaku. Na samom kraju u sos dodajte meso pa sve kupa stavite da se zagreje u rerni 5-10 minuta. Piletinu servirajte uz prilog po želji.
Recept za njoke sa piletinome pročitajte OVDE.
Izvor: Sallysbakingaddiction