Najnovije

Da poželiš da te ovi operišu bez obzira na ishod: Sestre i pacijent pevali usred operacije (VIDEO)

Svaka operacija je za čoveka noćna mora, pa čak i one estetske prirode. Što zbog toga da li će uspeti, što zbog toga kako će je podneti. Osoblje jedne bolnice potrudilo se da svom budnom pacijentu olakša "muke" tako što mu je pevalo na uvce. Sestre su čak i zaigrale u nameri da čoveku na operacionom stolu odvuku pažnju od neprijatnog zvuka instrumenata.

Sala za operacije (Foto: Pixabay)

U ovom slučaju, u pitanju je bila spinalna anestezija, usled koje je telo umrtvljeno, ali je pacijent svestan i može da govori. Doktori na snimku koji je postao hit na društvenim mrežama su posvećeni svom poslu, dok sestre animiraju pacijenta, koji se nekoliko puta nasmejao, pa i zapevao stihove "a na mome jadnom srcu uvela ja ruža" iz pesme "Sve behara i sve cvjeta".

"Samo da imam malo rakije i da ide život", rekao je pacijent na kraju.

Snimak je mnoge začudio, ali je jedna tviterašica objasnila da je ovo normalna pojava kod operacija u kojima se daje spinalna anestezija, jer se tako osobi nad kojom se vrši operativni zahvat skreće pažnja od zvukova koji nastaju tokom operacije.

"Spinal. Čoveka pitaju često u sali šta da puste od muzike jer nema osećaj od polovine leđa, a svestan je i sve čuje, pa i grozne zvuke tokom operacije, posebno ako su ortopedske. Meni pustili Balaševića na Cetinju pošto sam iz Vojvodine. Operisan mi bruh, sve bilo super, a opušteno", napisala je Lejla.

Nakon toga nizali su se komentari podrške medicinskom osoblju: "Prosto poželim da umrem", "Da poželiš da te ovi operišu, bez obzira na ishod operacije", Spinalna puta 2 u kičmu, pa možeš i ti da pevaš sa njima"…

Kako je manekenka razbila Tik-Tok, pogledajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA