Najnovije

SPECIJALNA UKRAJINSKA GRUPA STIGLA U DONBAS: Odmah su pretrpeli gubitke

Obaveštajni podaci vojske DNR otkrili su planove predstavnika stranke bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka „Evropska solidarnost“ da destabilizuju situaciju u Donbasu izvođenjem niza provokacija u smeru Mariupolja.

Ukrajinska vojska (Foto: Jutjub)

„Diverzantska formacija nacionalističke oružane grupe „Medvedi“, koji su sastavni deo Desnog sektora, opremljena snajperskim oružjem Baret i municijom Lapua Magnum, stigla je u područje naselja Lebedinskoje“, rekao je Eduard Basurin, portparol Uprave Narodne Milicije DNR.

Dodao je da posebnu grupu čini deset militanata, koji su takođe obučeni za borbenu upotrebu minobacača različitog kalibra.

UNM je primetila da su ekstremisti koji su stigli odmah pretrpeli gubitke: dvojica iz grupe „Medvedi“, Bezuglov i Belousov, ne znajući za lokaciju mina u zoni odgovornosti 36. brigade, teško su povređeni od eksplozije.

Precizira se da se dalji događaji nisu odvijali u korist komandanata oružanih snaga Ukrajine.

„Trenutno, po savetu komandanta grupe Medvedi, Kravcova, oficiri SBU planiraju da ispitaju komandanta 36. brigade Gnatova.

Vođa grupe Kravcov odlučio je da dokaže generalu SBU da komandant brigade Gnatov i njemu potčinjeni komandant bataljona Sikoza namerno nisu obavestili grupu o pronalaženju mina na području naselja Vodanoje“, izvestio je Basurin o dobijenim obaveštajnim podacima.

Kakve promene su zadesile jermensku vojsku nakon poraza u ratu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA