Najnovije

SLAGALI SU TRAMPA: Koliko je Amerikanaca ostalo u Siriji i da li su se uopšte povlačili?

DŽejms DŽefri, koji je nedavno dao ostavku na mesto američkog specijalnog izaslanika za Siriju, rekao je u intervjuu za sajt Defence One da su on i njegov tim redovno obmanjivali američku visoku komandu oko broja američkih trupa u severnoj Siriji.

Američka vojska (Foto: US Army)

Prema njegovim rečima, stvaran broj američkih trupa na severoistoku Sirije mnogo je veći od onoga što je američki predsednik Donald Tramp pristao da tamo napusti 2019. godine - oko 200 vojnika. „Pravi broj vojnika bio je skriven od naših vođa. Kockali smo se da bismo sprečili naše rukovodstvo da shvati koliko trupa imamo tamo “, rekao je DŽefri.

Uz pomoć brojnih američkih zvaničnika uspeo je da odvrati Trampa da ispuni obećanje da će povući svoje okupatorske snage iz Sirije, nazvavši to „pričom o uspehu“ koja se završila američkim snagama koje su ostale u Siriji.

Tramp je bio sklon povlačenju vojske iz Sirije, ali tada je DŽefri smislio 5 izgovora da opravda prisustvo tamošnjeg američkog kontingenta. „I u tome smo uspeli“, rekao je specijalni predstavnik.

U drugom kontekstu, DŽefri je istakao da Trampova administracija na Bliski Istok gleda kroz geostratešku prizmu: fokusirala se na Iran, Rusiju i Kinu, zadržavajući pritom kontrolu nad terorizmom.

Koliko je loše stanje u američkoj avijaciji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA