Najnovije

ŠOJGU PORUČIO IZ JERMENIJE: Ovo je naš glavni zadatak!

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sastao se u Jerevanu sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom, a tokom razgovora je rekao da je glavni zadatak u Karabahu da se spreči krvoproliće, saopštila je pres-služba jermenske strane.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu (Foto: RIA)

U budućnosti sledi veliki rad, ovog puta, nadam se, na uspostavljanju mirnog života u Nagorno-Karabahu. Naravno, naš glavni zadatak je da ne dopustimo krvoproliće. To je zadatak koji nam je postavio naš vrhovni komandant i mi nameravamo da ga realizujemo“, rekao je Šojgu.

On je istakao da na sastanku sa jermenskim premijerom planira da razgovara o pitanjima koja se tiču rada ruskih mirovnjaka u Karabahu, bilateralne saradnje u vojnoj i vojno-političkoj sferi.

 Šojgu je dodao da se ruski mirovnjaci nalaze praktično na celoj teritoriji Karabaha sa 23 osmatračnice.

„Kontrolišemo put za Stepanakert, Lačinski koridor, osiguravamo kretanje i povratak izbeglica“, rekao je ruski ministar.

Kako se navodi u saopštenju, Pašinjan je izjavio da je poseta Šojgua veoma važna.

„Želeo bih da istaknem da smo tokom rata (u Nagorno-Karabahu) stalno osećali podršku Rusije, predsednika Rusije, premijera, vašu ličnu podršku. Želim da vam zahvalim na tome. Naravno, bilo je teško pre rata, ali sada je teže vreme, nadamo se da ćemo tokom ovog perioda uspeti da produbimo našu saradnju sa Rusijom, između ostalog i u oblasti bezbednosti, kao i u sferi vojno-tehničke saradnje“, rekao je jermenski premijer.

Ocenivši da se vojno-politička situacija u regionu promenila, Pašinjan je rekao da se nada da će se u bliskoj budućnosti jermensko-ruske veze produbiti i u strateškoj perspektivi „u duhu strateške saradnje i bratskog prijateljstva“, navodi se u saopštenju.

U Jermeniju je doputovala ruska delegacija u sastavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zamenika predsednika vlade Rusije Alekseja Overčuka, ministra zdravlja Rusije Mihaila Muraška, šefice „Rospotrebnadzora“ Ane Popove.

Ranije je saopšteno da su Šojgu i Lavrov doputovali u Jerevan.

Zašto tursk vojska kreće u Azerbejdžan, saznajte OVDE!

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA