Najnovije

JEREMIĆ O UPOKOJENJU PATRIJARHA: Srbija pred velikim izazovima, potrebna sabornost

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je, povodom upokojenja patrijarha srpskog Irineja, da je to trenutak u kojem bi svi trebalo da se zamisle o tome šta nas čini narodom i državom i sa kojim će se opasnostima i izazovima Srbija suočiti u narednim godinama, bez obzira ko će biti na vlasti.

Vuk jeremić (Foto: Jutjub)

"Izgubili smo poglavara institucije koja nam istorijski mnogo više znači nego nekim drugim narodima. Zato danas nije trenutak za razgovore o dnevnoj politici", rekao je Jeremić u Užicu, prenela je Narodna stranka.

Jeremić je ocenio da je Srbija danas "podeljena, posvađana i ogorčena".

"Moramo da ojačamo državu i da prestanemo da se delimo, jer nas je isuviše malo da bismo podeljeni mogli da se suočimo sa velikim izazovima koji nas sasvim izvesno očekuju", kazao je lider NS i dodao da je potrebno suštinski promeniti stanje u Srbiji jer, kako je naveo, "nema sreće na putu na kojem se danas nalazimo".

Jeremić je naveo da je promena vlasti tek prvi, ali nikako i najveći cilj Narodne stranke, a mnogo važniji su "promena sistema, pomirenje i sabornost".

"U suprotnom, pitanje je da li ćemo opstati. Preti nam nestajanje, Srbija je u demografskom poniranju, a mladi masovno odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Ako ne budemo shvatili prirodu talasa koji zapljuskuju prostor na kojem živimo, onda smo u opasnosti da nestanemo u vrtlogu istorije. Mnogo je više naroda koji su nestali nego onih koji danas postoje", zaključio je Jeremić.

Da li su izbori u Republici Srpskoj bili fer, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA