Najnovije

LUKAŠENKO IZJAVIO SAUČEŠĆE SRPSKOM NARODU: Pravoslavlje je temelj naše bliskosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izrazio je saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu u vezi sa upokojenjem patrijarha srpskog Irineja.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Predsedništvo Belorusije)

"Sa dubokom tugom saznao sam za smrt NJegove Svetosti patrijarha srpskog Irineja. Preminuo je jedan vrlo mudar i plemenit čovek, koji se u potpunosti posvetio nesebičnom služenju Bogu, Otadžbini i svom narodu. Za vreme dok je bio na čelu Srpske pravoslavne crkve, Republika Srbija je postigla značajne rezultate. u jačanju suvereniteta i nezavisnosti, građanskog mira i stabilnosti, očuvanju duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa. U svemu tome vidim veliku ličnu ulogu patrijarha Irineja “, rečeno je u saučešću.

Aleksandar Lukašenko je dodao da je pravoslavna vera jedan od temelja bliskosti naroda dve zemlje. "Veoma sam zahvalan NJegovoj Svetosti na naporima koje je učinio da proširi i razvije prijateljstvo i saradnju Belorusije i Srbije. Sećanje na patrijarha Irineja zauvek će ostati u našim srcima", naglasio je beloruski lider.

U vezi sa ovim velikim gubitkom, Aleksandar Lukašenko je izrazio iskreno saučešće i reči podrške čitavom bratskom srpskom narodu, piše na sajtu predsednika Belorusije.

Ko predstavlja Rusku pravoslavnu crkvu na sahrani patrijarha Irineja, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA