Najnovije

HUTSKI NAPAD ZATRESAO JE TEMELJE MOĆNOG SAUDIJSKOG KRALJEVSTVA: Rakete Kuds-2 su razorile stanicu Saudi Aramko! (VIDEO)

Pokret Ansaralah (Huti) sinoć je snažno napao naftnu stanicu u saudijskom obalnom gradu DŽeda.

Huti (Foto: RIA)

Prema izjavi glasnogovornika jemenskih oružanih snaga, podređenog Ansaralahu, brigadnog generala Jahia Sare, njihove raketne snage ispustile su novorazvijenu raketu Kuds-2 na stanicu Saudi Aramko unutar DŽede.

Sare je rekao da je raketa uspela da pogodi cilj koji je predvidela, što je navelo lokalne jedinice civilne odbrane da pohrle na mesto eksplozije.

Na video snimku koji je navodno snimljen na mestu eksplozije, vidi se dim kako izlazi iz stanice Saudi Aramko, dok osoba koja snima sa obližnjeg kolovoza prolazi.

 

Glasnogovornik Ansaralaha naglasio je da je ovaj napad na stanicu Saudi Aramko bio odgovor na kopnenu, vazdušnu i morsku opsadu koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije koja je nametnuta na severozapadnom Jemenu.

Pokret Ansaralah upozorava sve one koji posluju u Saudijskoj Arabiji da izbegavaju ove lokacije, jer su u blizini rakete jemenske grupe.

Saudijske vlasti još uvek nisu prokomentarisale ovaj najnoviji napad pokreta Ansaralah; međutim, čini se da je ovaj raketni udar drugo najduže lansiranje od napada na glavni grad Rijad.

Ruski helikopteri stižu u Republiku Srpsku, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA