Najnovije

"Sprema se stravičan eksperiment nad narodom, a proizvođač vakcine odbija svaku odgovornost"

Pravo na slavu je vaše pravo, to se ne može na ovaj način zabraniti, sve i da je virus opasniji nego što jeste. To je jedno silovanje prava – rekao je Vojin Biljić, advokat i potpredsednik pokreta Dosta je bilo gostujući u emisiji „Reč“ produkcije Helmkast. 

Protesti građana u Beogradu. (Foto: Pravda)

On je rekao da ova situacija  podseća na Gestapo i na nošenje žutih traka. 

- Svi totalitarni sistemi prvo ukidaju pravo na privatnost. S tim što je onaj propisivao obavezu nošenja žutih traka, a sada imate obavezu nošenja maski. I tada ste imali opravdanje tipa „Ovo je sve za vašu bezbednost“. I danas imate potpuno iste rečenice – primetio je Biljić. 
Kako je rekao, u ovom trenutku je presudna svest ljudi.

- Treba da branimo slobodu, slobodu da ovde sedimo i pričamo, sa ili bez maski, sloboda da se krećem gde ja hoću… Nije to sloboda koju sam ja ostvario u životu, to su se neki naši preci borili za našu slobodu, neki su krv prolivali za našu slobodu i bilo bi zaista strašno da se naše generacije odreknu te slobode samo zato što nas mediji pumpaju s tim da treba da se odreknemo slobode i samo zato što imamo par plaćenih lekara koji nam to nameću – naveo je Biljić.

Govoreći o novim i neproverenim vakcinama, rekao je da imamo situaciju da nas prisiljavaju na vakcinaciju, a da ne znamo ni sastav tih vakcina. 
- Prvo, prisilna vakcinacija nije u skladu sa Ustavom Srbije, a drugo, postavlja se pitanje bezbednost te vakcine. Da li će sa nad vašim narodom vršiti medicinski eksperiment, koji je stravičan i nedopustiv. Ako vama proizvođač vakcine napiše da ne snosi nikakvu odgovornost, hoću da znam ko će snositi odgovornost ako se jave bilo kakve kontraindikacije – naglasio je Biljić. 

On je kazao da ima smisla vakcinacija protiv variole vere gde je smrtnost 30 posto, ali „ne i vakcinacija eksperimantalnom vakcinom u situaciji kada je smrtnost od bolesti 0,14 posto“.

- Ne možete da dobijete sastav  vakcine. Znate šta, ako vam je zaštita autorskih prava bitnija od eksperimenta nad svojim ljudima, onda sam za to da se ne uzima ta vakcina – kategoričan je Biljić.

A kako je odgovorio na pitanja da li bi trebalo zabraniti na međunarodnom nivou da privatne kompanije prave vakcine, već da to rade državni instituti, i da li bi trebalo po pitanju vakcina ukinuti autorsko pravo na patent, te da „recept“ za vakcinu bude dostupan svima, pogledajte u emisiji.

Takođe je govorio o tome da li neko može protivno svojoj volji može biti stavljen na respirator, i da li čovek može biti zadržan protiv svoje volje u bolnici bio zdrav ili bolestan. 

Tramp spremio glavni udar na Bajdena više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA