Najnovije

ŠIPTARSKI "VAPAJ" IZ PRIŠTINE: Isključite Srbiju iz Saveta Evrope!

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari-LJilja poručila je da bi Srbiju trebalo isključiti iz Saveta Evrope, kao što je to bio slučaj sa Rusijom, prenosi "Kljan Kosova".
Priština / Skrinšot

Priština / Skrinšot

"Juče su srpski predstavnici u Savetu Evrope zapretili povlačenjem, ako Kosovo bude prihvaćeno. Srbiju treba isključiti, baš kao i Rusiju", istakla je ona.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore i Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova pozvali su građane da ne putuju kroz Srbiju.

"Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore i Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštavaju da nakon nastale situacije na graničnim prelazima sa Srbijom i samovoljnog zaustavljanja građana Kosova na njima, svi sunarodnici i građani koji putuju treba da izbegavaju po svaku cenu prelazak preko Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova i preduzima sve potrebne radnje i obaveštavaće vas o novim detaljima ", navedeno je u na Fejsbuk stranici Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Podsećamo, sekretar Kancelarije za vezu Prištine u Beogradu Fatmir Hadžoli tvrdi je da je više od 300 građana takozvanog Kosova "zaglavljeno" u Srbiji na graničnom prelazu sa Hrvatskom, dodajući da je ovaj, kako kaže, "apsurdan potez srpske vlasti", znak odmazde zbog glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Savet Evrope je u martu 2022. godine, nakon početka Specijalne vojne operacije, izbacio Rusiju iz najvećeg tela za ljudska prava na kontinentu na osnovu člana 8 Statuta Saveta Evrope.

Pročitajte OVDE šta Zoran Milanović kaže o Kosovu u SE i rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA