Najnovije

RUSIJA I IRAK POTVRDILI VOJNO-TEHNIČKU SARADNJU: Lavrov posavetovao SAD da se ne upuštaju u nove avanture

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra važnim da američko rukovodstvo nastavi da izbegava „avanture“ na Bliskom istoku, koje predstavljaju pretnju čitavom regionu.

Lavrov i Husein (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Rusije)

„Intervencije SAD i njihovih saveznika u Iraku, Siriji i Libiji nisu poboljšale život ni u jednoj od ovih zemalja. Stvorile su samo probleme koje su građani ovih zemalja, političari i vlade sada prisiljeni da prevaziđu“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa iračkim kolegom Fuadom Huseinom.

„Naravno, od suštinske je važnosti da od sada američko rukovodstvo izbegava takve inostrane avanture, posebno one koje predstavljaju ozbiljne pretnje čitavom regionu“, naglasio je ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov je potvrdio da ne postoji alternativa političkom rešenju, a dijalog treba nastaviti kao način za rešavanje svih kriza na Bliskom istoku, posebno u Siriji.

Lavrov je istakao da će Rusija i Irak nastaviti saradnju u svim oblastima, pre svega u energetskoj i vojno-tehničkoj, kao i u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Kako Haftar koristi rusko naoružanje u Libiji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA