Najnovije

DEJAN MIROVIĆ: U Vašingtonskom sporazumu nema Rezolucije 1244; Zašto su Srbi postali rusofobi (VIDEO)

„Malo je čudno što u novoj vladi Crne Gore, pored Fronta, nema ni demokrata, što meni govori da neće biti baš stabilna“, rekao je u današnjem „Srpskom svetu“ prof. dr Dejan Mirović, vanredni profesor Međunarodnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu.

Dejan Mirović (Foto: Jutjub)

Mirović smatra da je Miodrag Lekić, zbog diplomatskog iskustva, najbolje rešenje za šefa diplomatije, skeptičan je prema ostalim predloženi rešenjima, osim za dobrog i kvalitetnog pravnika, poznatog i u naučnim krugovima – Vladimira Leposavića.

On je objasnio i zašto su bezbednosne agencije, te ministarstva odbrane i policije interesantna za URU i u kakvoj je to korelaciji sa NATO.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori naglasio je da je zdravstveni sistem u raspadu, da Bar nema ni jednog pulmologa, a da odlazeći režim nije napravio ni jednu jedinu ambulantu, a kamo li nešto više. Socijalno-ekonomska situacija nije ništa bolja, smatra gost „Srpskog sveta“.

Mirović je objasnio i šta bi smatrao velikim uspehom nove vlade, ali i da le je tzv. hobotnica počela da se urušava.

Govoreći o početku suđenja zločincima iz OVK u Hagu, gost „Srpskog sveta“ objašnjava zašto je Tači, ranije „Kosovski DŽordž Vašington“ pušten niz vodu, ali ne zbog zločina već zbog Trampa. Naš sabesednik ne veruje ni u ovu hašku pravdu, te smatra da Tači neće dobiti adekvatnu kaznu. Pišući knjigu i detaljno istražujući Briselski i Vašingtonski sporazum iscrpno i razložno objašljava zašto su oba na štetu Srba, i smatra da, ako Tači bude optužen za ratne zločine, Srbija bi trebalo da izađe iz Briselskog sporazuma.

Dejan Mirović je u „Srpskom sveetu“ govorio i o tome šta Srbi dobijaju ulaskom u EU, zašto su Srbi i Crnogorci postali Rusofobi,  te govorio je i o srpskoj imovini na KiM, kao i o ustrojstvu, životu i radu Prištinskog univerziteta izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu koji radi u teškim uslovima što ne utiče na kvalitet samih studija i znanja koji studenti nose na ovog zlosrećnog univerziteta.

Zašto Bajden ne može da spasi Crnu Goru od dritanizacije i reintegracije sa Srbijom, pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA