Najnovije

NAJSTRAŠNIJE RUSKO ORUŽJE IZ SIRIJE SE UNAPREĐUJE: Priključuju ga na ''vojni internet'' (VIDEO)

Za sisteme teških bacača plamena „Solncepek“ i „Buratino“ planira se modernizacija, a samim tim i povećanje vatrene moći i zaštite.

Solncepek (Foto: RIA Novosti)

Oni će takođe biti povezani na „vojni internet“.

Osnovna odluka o modernizaciji ovih sistema već je doneta.

Izvori u ruskom ministarstvu odbrane rekli su listu Izvestija da će nova vozila prvo dobiti ažuriranja, a sistemi koji su već isporučeni trupama biće nadograđeni tokom procesa popravke.

List je objasnio da je poboljšanje tehničkih karakteristika neophodno zbog sve većeg raspona teških sistema bacača plamena i promena u njihovim zadacima.

Sistemi su opremljeni ne samo savremenim digitalnim sredstvima komunikacije, već i opremom zatvorenog segmenta prenosa podataka, poznatog kao „vojni internet“. Zahvaljujući tome, biće moguće integrisati vozila ne samo u izviđačke i vatrogasne krugove, već i u najsavremenije automatizovane sisteme upravljanja taktičkog nivoa.

U budućnosti je planirano da se za ove sisteme bacača plamena prilagodi najnovija municija velikog dometa, koju do sada koristi samo sistem „Tosočka“.

U januaru 2018. godine nemački list Štern proglasio je ruski sistem teškog bacača plamena „Buratino“ za najstrašnije oružje od onih koje je ruska vojska koristila u Siriji.

Na internetu je objavljen video snimak koji pokazuje dolazak sistema teškog bacača plamena TOS-1A „Solncepek“ u sirijsku provinciju Idlib.

Ovi sistemi izgledaju kao višecevni bacači raketa (VBR), ali se razlikuju od njih zbog manjeg dometa, a rakete ovih bacača plamena služe da bukvalno spale metu.

Kako Lukašenko stvara probleme Rusiji, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA