Najnovije

NAORUŽANI AZERI STIGLI DO MANASTIRA, A ONDA SU IM DVOJICA RUSA IM KRENULA U SUSRET! Hrišćanske svetinje se ne diraju (VIDEO)

Azerbejdžanske trupe su 25. novembra ušle u okrug Kalbadžar (jerm. Kavačar) u regionu Nagorno-Karabah. Prema sporazumu o prekidu vatre uz posredovanje Rusije postignutom između Bakua i Jerevana, azerbejdžanske snage već su ušle u okruge Agdam i Kalbadžar i ući će u okrug Lači.

Kad su stigli do manastrira Rusi im krenuli u susret (Foto: Jutjub)

Međutim, Lačinski koridor, koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah, kao i veliki deo Nagorno-Karabaha ostaće pod kontrolom ruskih snaga.

U isto vreme, prisustvo ruskih mirovnih snaga u regionu i ograničenja koja nameće ovo prisustvo očigledno uznemiruju barem deo azerbejdžanskih oficira i vojnika.

Naročito je mesto ruskih mirovnih snaga ostalo na području manastira Dadivank kako bi se sprečilo uništavanje ovog svetog mesta. Uprkos tvrdnjama azerbejdžanskog rukovodstva o „tolerantnom i časnom ponašanju" njihovih snaga, azerbejdžanske trupe zapravo uništavaju i pljačkaju jermenske crkve, groblja i imanja koja su masovno preplavili svojim prisustvom.

Zbog toga, zabrana pristupa jermenskom manastiru Davidank čini azerbejdžanske snage nezadovoljnim i oni pokušavaju da isprovociraju tamo raspoređene ruske mirovnjake. Agresivni postupak azerbejdžanskih trupa može se videti na video snimku i na fotografijama.

Video prikazuje demonstrativno agresivno ponašanje azerbejdžanskih trupa. Dva ruska pregovarača razgovaraju sa tri azerbejdžanska oficira (jedan sa zastavom na štapu). Iza azerbejdžanskih pregovarača i dvojice Rusa vidi se velika grupa Azera koja besno drži oružje.

Da li se plaše da će ih ova dvojica Rusa ubiti?

Službenik koji zastupa azerbejdžansku stranu pretvara se da ne govori ruski. Postoje dva moguća objašnjenja: a) On je Turčin b) Ovo je demonstrativni potez da se pokaže pozicija.

Po završetku razgovora, ruski oficir salutira Azerima, na šta, kao odgovor, prima nepažljiv pokret prevodioca. Azerbejdžanski (turski?) oficir to ignoriše.

Čini se da je Azerbejdžan (Turska) namerno priredio ovu lokalnu provokaciju u propagandne svrhe da bi demonstrirao „vojnu moć i dominaciju" nad Rusima. Takvi potezi mogli bi dobro da posluže internoj i međunarodnoj medijskoj pažnji.

Kada neko tako postupa, najvažnije je da ne zaboravi modernu istoriju. Već je postojao politički režim koji je mislio da može napasti ruske mirovnjake.

Tada je ponosni gruzijski lider, Mihail Sakašvili, 2008. godine progutao kravatu i izgubio osmodnevni rat. Kao rezultat rata, gruzijske snage su razbijene i Rusija je priznala Južnu Osetiju i Abhaziju kao nezavisne države.

Najmisteriozniji projekat Pekinga uskoro će biti predstavljen i nosi poruku Vašingtonu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube