Najnovije

KOLIKO JE AMERIČKI DŽAVELIN OPASAN ZA RUSKE TENKOVE? Evo šta kažu u Rostehu

Ruski kompleks aktivne zaštite tenkova „Arena-M“ sposoban je da presretne američke rakete DŽavelin i izraelski Spajk, rekao je industrijski direktorfabrike naoružanja ruske državne korporacije „Rosteh“ Bekhan Ozdojev u intervjuu za RIA Novosti.

DŽavelin (Foto: Nacionalna garda Minesote)

"Kompleks (" Arena-M ") izgrađen je na savremenoj elementnoj bazi, njegove taktičke i tehničke karakteristike su znatno povećane. Sposoban je da pogađa municiju koja leti iz bilo kog pravca. NJegove mogućnosti su toliko visoke da može da presretne sve savremene protivtenkovske navođene rakete, uključujući čuvene DŽavelin i Spajk, koji napadaju odozgo“, rekao je on.

Ozdojev je primetio da su najnovije vojne akcije u Siriji ponovo pokrenule pitanja povećanja životnog veka tenkova na bojnom polju.

"Po našem mišljenju, koje sada dele ne samo ruski, već i strani stručnjaci, ovaj problem se ne može rešiti bez aktivne zaštite. Sistemi aktivne zaštite koristiće se ne samo za zaštitu oklopnih vozila, već i drugih vozila", rekao je izvor Ozdojev.

Američka administracija je 2017. odobrila isporuku naoružanja Kijevu, uključujući prenosne protivtenkovske raketne sisteme DŽavelin. Prethodna administracija Baraka Obame odbila je to da učini, uprkos ponovljenim zahtevima ukrajinske strane.

Kuda su krenuli američki vojni brodovi, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA