Najnovije

NI PRIMIRJE NEĆE ZAUSTAVITI SNOVE O NEOOSMANIZMU: Turska zadala težak udarac protivniku koji ih nije očekivao!

Turske oružane snage nastavile su kampanju protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u petak uveče, pošto su snažno gađale njihove položaje u mestu Al-Raka.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Prema terenskom izveštaju iz Al-Rake, turska vojska i njihovi saveznici militanti iz Slobodne sirijske vojske (FSA) teško su gađali položaje Sirijskih demokratskih snaga u blizini ključnog grada Ain Isa.

U izveštaju se navodi da su turska vojska i njihovi saveznici gađali položaje SDF više od sat vremena

Ovaj najnoviji napad turske vojske i njihovih saveznika dolazi samo nekoliko dana nakon uvođenja privremenog primirja kako bi snage mogle pokupiti svoje mrtve sa bojnog polja severno od Ain Ise.

Otkako se nekoliko militanata vratilo iz sukoba u Karabahu, gde su pomagali Azerbejdžanu protiv jermenskih snaga, prerasporedili su se istočno od Eufrata.

Uz veliko prisustvo na severu Ain Ise, čini se da se militanti koje podržavaju Turci pripremaju za buduću ofanzivu na Sirijske demokratske snage, uprkos sporazumu o prekidu vatre koji je uspostavljen u oktobru 2019. godine.

Turska nije skrivala svoju želju da eliminiše protivnike sa svoje granice, pozivajući se na Sirijske demokratske snage, koje optužuju da su izdanak zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK).

Kako će se Rusi braniti od napada bespilotnih letelica, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA