Najnovije

ZNAČI, PUKLI SMO! Brnabić: Kad budemo imali 3 dana sa preko 300 zaraženih naši kapaciteti pucaju!

Premijerka Ana Brnabić upozoravala je na početku epidemije u aprilu da će naši zdravstveni kapaciteti pući ako tri dana za redom bude preko 300 novoobolelih. Sada je svakodnevna brojka zaraženih preko 7.000, ali premijerka se ne uzrujava.

Ana Brnabić (Foto: mod.gov.rs)

LJudi, shvatite ovo ozbiljno. Nemojte da nas zavara lepo vreme i sunce. Samo tri ovakva dana kakva imamo danas sa preko 300 novih obolelih, sa rastom broja preminulih, samo tri ovakva dana i naši kapaciteti su u potpunosti popunjeni, pucaju sa svom opremom i podrškom - govorila je Brnabić 4. aprila.

Čitava Srbija provela je u karantinu ceo april i epidemiološka situacija bila je samo mali deo onoga što je sada postala i tek preti da postane. Premijerka je, međutim, tada imala dramatičnija predviđanja i scenarije nego što ih ima u ovom momentu kada je situacija zaista zabrinjavajuća.

Kako je tada upozoravala Brnabić, "ako ne možemo da ispoštujemo da sedimo kod kuće, nećemo dobiti rat uz svu medicinsku pomoć".

Nema dovoljno lekara, medicinskih sestara ako pojedinac nije dovoljno solidaran. Imamo opremu, odlične lekare, medicinske sestre, naučnike, laboratorije. Imamo sve što nam treba. Ali fali nam i dalje disciplina. Bez gvozdene disciplijne ne možemo da pobedimo ni sa svim lekovima, opremom, million respiratora, niti sa podrškom stručnjaka iz Rusije, EU, Kine, SAD - govorila je ona.

Juče je 7.780 osoba bilo pozitivno na koronavirus, a 57 preminulo, ali sadašnja epidemiološka situacija premijerku očigledno ne brine toliko. O tome svedoči i jučerašnja pomama građana za Crnim petkom, višestruko blaže mere nego u aprilu, kao i blagonaklono gledanje u periodu za nama na one koji su krišili postojeće.

Kada kreće novo zaključavanje građana, saznajte OVDE!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA