Najnovije

"PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO" Šojgu brutalno odgovorio nemačkoj ministarki!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odgovorio je koleginici iz Nemačke, Anegret Kramp-Karenbauer, koja je pozvala da se sa Moskvom razgovara "sa pozicije sile".

Sergej Šojgu. (Foto: ria.ru)

Odnosi Moskve i Berlina zategnuti su nakon prevrata u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji, nakon što se Nemačka pridružila sankcijama zapadnih zemalja.

Sada su te varnice dodatno eskalirale, nakon što je nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila kako sa Rusijom "treba da se razgovara iz pozicije sile".

Te pretne nije mogao da joj prećuti Sergej Šojgu, koji je napade nemačke koleginice uporedio sa napadima "učenice Osnovne škole".

Tokom razgovora s novinarima Šojgu je podsetio kako je nakon slične izjave njene prethodnice na mestu ministra odbrane, Ursuli fon der Lejen savetovao da "pita dedu kako je to razgovarati s nama iz pozicije sile".

- Ovo je poput napada učenice Osnovne škole na učenike potpuno druge škole. Štaviše, one učenice čiji su mama ili tata direktor škole i koja sebi može da dozvoli sve. Ali, mi smo u drugoj školi, imamo drugog direktora. Stoga je potrebno da proučimo i pokažemo da niste toliko slatki i bezgrešni... Još uvek vam treba stotinu godina, ako ne i više, da biste izmolili oproštaj za ono što su radili vaši preci - rekao je Šojgu povodom izjave Kramp-Karenbauer.

Pitanje Nagorno-Karabaha još uvek nije rešeno! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA