Najnovije

HITNA SEDNICA VLADE SAMOPROGLAŠENOG KOSOVA: Traži se prekid dijaloga sa Beogradom

Ministar pravde u privremenim prištinskim institucijama Seljim Seljimi zatražio je na današnjem sastanku vlade da se dijalog sa Beogradom odmah zaustavi, nakon podizanja optužnica i hapšenja koje su izveli predstavnici Specijalnih veća.

Priština (Foto: Pixabay)

"Vlada je za sprovođenje pravde, ali bi trebalo razjasniti koji sud treba da sudi. To treba da bude kosovski sud", rekao je Seljimi na sednici.

Prema njegovim rečima, dijalog bi trebalo zaustaviti jer bi svaki drugi potez mogao biti kontraproduktivan za Kosovo, prenose prištinski mediji.

"Ova nova situacija nas ne dovodi do naše najjače tačke, proizvode se politički efekti. Moramo biti sigurni u članstvo u NATO-u, a ne u povratak nazad. Ove optužnice su više nego pravni efekat, proizvode politički efekat za koji ne bismo trebali stajati skrštenih ruku. Specijalizovana veća primaju dosijee koje je izmislila Miloševićeva tajna služba", ocenio je on.

Danas održana sednica Vlade zakazana je kao hitna, nakon potvrđivanja optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, koji se, kao i Redžep Seljimi i Jakup Krasnići, već nalaze u pritvorskim jedinicama u Hagu.

O hapšenju prištinskog političkog vrha pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA