Najnovije

MEDOJEVIĆ RAZOTKRIO NAJVEĆU PREVARU U CRNOJ GORI! Krivokapićevu Vladu će podržati i Milov režim?

Nebojša Medojević oglasio se povodom sastavljanja nove Vlada Crne Gore.

Nebojša Medojević. (Foto: Jutjub)

- Prilikom dosadašnjeg rada opredijelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru - predstavio je mandatar Zdravko Krivokapić, prioritet svoje Vlade.

- Osim nedostatka ljudskog integriteta i elementarnog vaspitanja i konstatnog ne držanja date reči, Mandatar je sa svojim kratkim vidom pokazao i zaprepašćujuće nepoznavanje suštine problema u kojoj se nalazi Crna Gora i njeni gradjani.

- Krivokapić nije u stanju, čak ni da prepozna istorijsku važnost ovog trenutka i tranzicioni karakter Vlade. On ne shvata neophodnost temeljnih političkih reformi koje treba da naprave diskontinuitet sa preko 200 godina totalitarnih poredaka u Crnoj Gori - kaže Medojević.

- Zato je njemu prioritet Vlade - RACIONALIZACIJA. On je očigledno, sa svojim "ekspertima" procenio da je sistem koji je razvijao Đukanović 30 godina, u suštini dobar, samo ga treba RACIONALIZOVATI!!! - naglašava Nebojša Medojević

- Krivokapić je ovom rečenicom pokazao da nije reformista, da ne vjeruje u demokratiju i izbornu volju građana.

- To pokazuje i njegov odnos prema DPS-u iz čijih redova ima više Ministara nego iz DF-a. NJemu je DPS intimno bliži nego DF.

- Za ovu Vladu možda glasa i DPS. Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE. Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila i Aca Đukanovića. Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS. Krivokapić je slab i kolebljiv lider. Ne drži reč. Mijenja kurs dnevno.

- A država u stanju u kome se nalazi, pred bankrotom javnih finansija, strukturnom korupcijom, mafijom koja vlada državom, eksplozije pandemije, krahom ekonomije, bujanjem siromaštva i gladi, treba snažnu Vladu sa najširim političkim legitimitetom i Premijera sa znanjem i autoritetom.

- Ova vlada će se baviti RACIONALIZACIJOM, krečenjem prostorija, popisivanjem inventara, seljenjem službenika, štednjom tolaet papira i spajalica. Ovoj Vladi se mora ograničiti rok, jer i ako je Krivokapić na sastanku odgovarajući na moje pitanje, rekao da je to prelazna Vlada koja će trajati od 200 dana do godinu, svojim delovanjem je pokazao da mu se ne može verovati - kaže on.

Sasvim sugurno da će i taj period bez reformi i radikalnih rezova još više pogoršati stanje bolesti društva i da će zemlju i građane dovesti do teske krize.

- Teokratski karakter Vlade je čini ekstremno konzervativnom i ne spremnom na promene. O ključnim odlukama odlučivaće vrh Crkve, bez ozbira sto oni o tim stvarima ne znaju ništa. Zato će se kao glavni politički tok ove Vlade definisati stanje statusa qwo. Čekaćemo da se bolest sama izleči - kaže on.

Krivokapić to ne zna, ali procesi su neminovni i reforme će se morati desiti, kao posledica kraha sistema. DŽaba ga ova Vlada racionalizuje. Sistem je bolestan i doživjeće krah. Iz prve najave Premijera zaključujem da će ova Vlada šminkati mrtvaca. Cenu će opet platiti građani - zaključuje Medojević.

Bajden prestigao Trampa, sve je bliži Beloj kući! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA