Najnovije

RUSKI DRŽAVLJANI UMEŠANI U NAPAD U BEČU: Austrijska policija razotkriva grupu

Među uhapšenima u okviru istrage terorističkog napada u Beču su i ruski državljani, izjavio je šef bečke policije Gerhard Pjurstl, čije reči prenosi TASS.

Bečka policija (Foto: Jutjub)

„Istraga se nastavlja. Kao što je izvesno, provedeno je 18 pretresa i 14 ljudi je uhapšeno. Starosti su od 18 do 26 godina, imaju različita državljanstva. Neki od njih imaju dva pasoša. Reč je o državljanima Bangladeša, Severne Makedonije, Turske, Ruske Federacije i Austrije“, izjavio je šef bečke policije.

Ruska ambasada u Austriji proverava informacije o umešanosti ruskih državljana u teroristički napad u Beču, ali još nema zvanične potvrde, rekao je ruski ambasador Dmitrij LJubinski za „RIA Novosti“.

„Ambasada proverava informacije o hapšenju ruskih državljana zbog umešanosti u teroristički napad u Beču, ali do sada mi nemamo nikakvu potvrdu“, rekao je LJubinski.

Hapšenja više osoba su izvedena 3. novembra, zbog sumnje da su učestvovali u terorističkom napadu.

Teroristički napad u Beču dogodio se uveče 2. novembra. Prema austrijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova u napadu su 4 osobe ubijene, a još 22 osobe su povređene teže ili lakše. Jedan od napadača je takođe ubijen. ISIS je preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Zbog čega teroristi nesmetano ulaze u BiH, i kako su oni nevidljivi za Evropol, saznajte OVDE.

Izvor: Balkanrus/Vedomosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA