Najnovije

NOVI ĐOKOVIĆEV REKORD: Šesti put najbolji!

Srpski teniser Novak Đoković završiće 2020. godinu na prvom mestu ATP liste, saopšteno je danas iz Udruženja profesionalnih tenisera.

Novak Đo0ković (Foto: Jutjub)

Đoković je izjednačio rekord Amerikanca Pita Samprasa, koji je takođe šest puta (1993-1998) završavao sezonu kao prvi teniser sveta.

Srpski teniser je u poslednjih 10 godina šest puta bio prvi na kraju godine (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020), a kao 33-godišnjak najstariji je teniser koji je godinu završio na prvom mestu svetske rang-liste.

„Pit je bio neko na koga sam se ugledao tokom odrastanja i izjednačiti njegov rekord je ostvarenje sna. Takođe ću se truditi da budem bolji igrač, nadam se da ću imati više uspeha i oboriti više rekorda u sportu koji volim svim srcem”, rekao je Đoković, navodi se na sajtu ATP.

To je 10. put u poslednjih 11 godina da kao prvi teniser sveta godinu završavaju Đoković ili Španac Rafael Nadal. Britanac Endi Marej je 2016. godine bio prvi.

Đoković će u ponedeljak početi 294. nedelju na prvom mestu ATP liste i ako zadrži tu poziciju, 8. marta 2021. godine će postati rekorder i prestići Švajcarca Rodžera Federera koji je 310 nedelja bio na čelu svetske rang-liste.

Srpski teniser je ove godine ostvario 39 pobeda i pretrpeo tri poraza. Pobedio je u prvih 26 mečeva u sezoni i osvojio titule na Australijan openu, u Dubaiju, Sinsinatiju i Rimu, kao i ATP kup sa reprezentacijom Srbije. Takođe, bio je i finalista Rolan Garosa.

Đoković će igrati na završnom ATP turniru, koji se održava od 15. do 22. novembra u Londonu.

Kako je američki novinar uporedio Trampa sa Novakom, pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA