Najnovije

TERORISTIČKA ENKLAVA NA JUŽNOM KAVKAZU: Ruke im do lakata uprljane krvlju

Moskva je dobila informacije o prebacivanju militanata sa Bliskog istoka u Nagorno-Karabah, kojima su „ruke do lakata uprljane krvlju“. Takve akcije bi mogle da izazovu pojavu terorističke enklave na Južnom Kavkazu, upozorila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nagorno-Karabah (Foto: Jutjub)

„Prema dobijenim informacijama, u toku je prebacivanje pripadnika međunarodnih terorističkih organizacija sa Bliskog istoka u zonu nagorno-karabaškog sukoba. NJima su, kao što smo već govorili, ruke do lakata uprljane krvlju. Reč je o radikalno nastrojenim plaćenicima. Oni propagiraju ideologiju džihadizma“, saopštila je Zaharova.

Prema njenim rečima, sve to ne može da ne izazove ozbiljnu zabrinutost Moskve, jer „takav razvoj situacije u perspektivi može da dovede do formiranja nove terorističke enklave, sada već na Zakavkazju“.

Zaharova je dodala da je neophodno da Jerevan i Baku rade na primirju.

„Moskva poziva strane u sukobu u Nagorno-Karabahu da pokažu maksimalnu uzdržanost, ne dopuste mešanje spoljnih sila i da u praksi rade na prekidu vatre i obnavljanju pregovora“, dodala je ona.

Kako klisura guta azerbejdžansku vojsku, pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA