Najnovije

VOĐA TERORISTA PONOSAN NA SVOJE DELO: Objavljeno sramno pismo Tačija nakon što je isporučen u Hag

Nekadašnji predsednik lažne države Kosova Hašim Tači uputio je pismo ostavke predsednici skupštine Vjosi Osmani, premijeru Avdulahu Hotiju i predsednici Ustavnog suda Arti Hajrizi, a kao jedan od razloga za tu odluku naveo je zaštitu identiteta i dostojanstvo funkcije predsednika.

Hašim Tači. (Foto: Jutjub)

Tači je u pismu, upućenom nakon što je na konferenciji za medije najavio da podnosi ostavku zbog potvrđivanja optužnice Specijalnog suda za ratne zločine u Hagu, naveo da je ponosan na sav posao koji je obavio "za slobodu, nezavisnost i modernizaciju Kosova".

- Uveren sam da ćemo ja i moji saborci i drugovi izaći iz ovog procesa čistog obraza i da će biti potvrđeno da smo vodili pravedni rat Oslobodilačke vojske Kosova - piše u pismu.

Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova objavili su u četvrtak optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, kojom ih tereti da su sistematski činili ratne zločine protiv civila, Srba, ali i svih drugih koji nisu podržavali OVK, kasnije i privremenu vladu Kosova, uključujući one koji su pripadali svim strankama koje nisu bile za OVK.

Potvrđena optužnica navodi da su se ratni zločini nezakonitog ili proizvoljnog hapšenja i lišavanja slobode, surovog postupanja, mučenja i ubistva, kao i zločini protiv čovečnosti kao što su zatvaranje, drugi nehumani postupci, mučenje, ubistvo, prisilni nestanci lica i progoni vršili od najmanje marta 1998. do septembra 1999. godine.

Prvo pojavljivanje Tačija pred sudom u Hagu zakazano je za ponedeljak.

Izraelski funkcioner upozorio da bi sa pobedom Bajdena Izrael postao poprište sukoba! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA