Najnovije

VUĆIĆ IZMEĐU TRAMPA, MERKEL I PUTINA: Čestitke Bajdenu

Čestitaću Bajdenu pobedu, verujem da bi za Srbiju, zbog pitanja Kosova, bilo bolje da je pobedio Tramp, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić novinarima.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Napadaju ga kaže što je hvalio Trampa, ali, neće odustati od toga, a uveren je da ti napadi dolaze iz udvoričkog i ulizičkog manira.

"Nikada ništa ružno nisam rekao o Bajdenu, iako ga poznajem bolje od Trampa. Video sam se sa njima četiri ili pet puta, sa Trampom jedva dva puta. Rekao sam i mislim i večeras da je za Srbiju bilo bolje da je Tramp pobedio. Ali, neću govoriti loše o Bajdenu, trudiću se da imamo što bolju saradnju", rekao je Vučić. On je u tom kontekstu rekao da se nikoga ne boji, da se brine za Srbiju, da postoji nešto što je čast i moral, a što nije poznato "miševima" u politici.

Srbiju će, ističe, ostaviti pobedničku, a ne ulizičku i udvoričku.

"Čega ja da se plašim? Sve što sam hteo da uradim biće završeno do marta, aprila 2022. godine, ili će bar biti započeto. Znam da sam mnogo toga ostavio za sobom, a pre svega nezavisnu I stabilnu zemlju, a ne ulizivačku I poltronsku. Ja da se ulizujem nekoj ambasadi ovde neću, vas sram bilo", poručio je on.
Bajdenu će sutra i zvanično čestitati, ali će se i zahvaliti Donaldu Trampu i njegovim ljudima na tome što su hteli da čuju i saslušaju Srbiju.

Vučić je, u izjavi novinarima, rekao da inače bolje poznaje Bajdena od Trampa, jer je sa njim imao mnogo više susreta, ali je dodao da će svakako biti za Srbiju teže.

"Ako hoćete da sarađujete sa nekim, iako nije mali miš koji vam se ulizuje posle objave vesti o izbornoj pobedi, dobrodošli ste u Srbiju. Ako nećete, šta da radimo. Cena toga, da je platim, je mala u poređenju sa čuvanjem obraza. Sačekaću ujutro i uputiti čestitku, jer ne mogu da budem među prvih 50 belosvetskih... razumeli ste. Mnogo sam mator za to, suviše ponosan, i suviše lepu I ponositu zemlju vodim”, naglasio je on.
Vučić je kazao da je slušao kritike na svoj račun zbog podrške Trampu, rekavši da su ti koji ga napadaju oni kojima moral I čast nisu poznata kategorija.

"Kažu "hvalio si Trampa"...Da, i šta? Misle da ću da odustanem od toga? Mislite li da se plašim bilo koga na svetu? Plašim se Boga, svoje dece da nemaju pogrešan sud o meni i nikoga više. Nikada o Bajdenu nisam rekao nijednu ružnu reč, jer njega poznajem više od Trampa. Bio sam sa Bajdenom četiri, pet puta, sa Trampom jedva dva puta. Sećate se da sam pre tri dana rekao da će verovatno Bajden da pobedi, i da mislim da bi bilo za Srbiju bolje da Tramp pobedi. Isto mislim i večeras. Hoćete da me naterate da se uvlačim Bajdenu? Čestitaću mu i reći da čestitam uspeh“, naglasio je on.

Dodao je da će se zahvaliti Trampu i svim njegovim saradnicima na svemu što su uradili, ukazujući da je razlika između njega i drugih što se on trudi da ima "leđa“ i što čuva Srbiju kao suverenu zemlju.
"Ovde ne možete troje njih da nađete koji su bili za Bajdena. Trudio sam se da budem pošten, pribran, pristojan, a moji lični odnosi su sa Bajdenom bolji nego sa Trampom, ali, lakše bi bilo sa Trampom, jer nije učetsvovao u bombardovanju Srbije", rekao je on.

Upitao je kritičare da li se raduju što će Srbiji biti teže, jer se nadaju da će se dočepati vlasti i pljačkati Srbiju.
Vučić je kazao da je on običan srpski čovek, ponosan na svoj rod i zemlju, kao i da neće da se ulizuje nikome.
"Nisam se ulizivao kada je Bajden dolazio u Srbiju, a bio je tada veoma moćan. Čestitam i to je to. Nadam se da ćemo imati bolje i normalne odnose", istakoa je on.

Istakao je da nije mali miš kao neki koji pobegnu dok si rekao keks kada se objave izbori rezultati, već da se razlikuje jer ima srca malo više od njih pa će se zahvaliti i Kušneru, Boleru, Ivanki Tramp, Grenelu, Obrajanu za fantastičan posao koji su uradili, iako su vršili pritisak na njega da prizna Kosovo, ali su hteli da čuju i saslušaju Srbiju, što neće zaboraviti.
"Neću da pljujem po Trampu, kao što neću da pljujem Merkel i Putina", zaključio je on.

Nisam bogatiji ni za dinar od 2012. godine

Povodom izjave Bojana Pajtića da su sve afere od Jovanjice do Krušika obeležene tragom SNS i visoko profitnim poslovima, Vučić je rekao da za razliku od Pajtića i onih koji su pre bili na vlasti on ni za jedan dinar nije bogatiji od 2012. godine.

"Ko je iz SNS upleten u Jovanjicu? To ste izmišljali i lagali svaki dan. Sram vas bilo lažovi jedni", poručio je Vučić dodajući da nema problem da to javno kaže.

Vučić je rekao da je upravo ova vlast uhapsila one koji su bili upleteni u aferu Jovanjica.

Mi smo to uradili, a ne neko drugi, naglasio je predsednik Srbije.

"Ako jedna dan slažu i sto puta ponavljaju, misle da će to da postane istina", dodao je Vučić.

Kaže da je bivša vlast, za razliku od sadašnje, bila korumpirana i da su postavljali na razne funkcije, ne samo svoje žene, već i tetke i strine i postali deset puta bogatiji nego što su bili.

Čućete uskoro i za koliko su postali bogatiji, dodao je Vučić.

"Ja nisam bogatiji ni za dinar od 2012. godine, a to je zato što se borim za ovu zemlju i što neću da odustanem i neću da prestanem da se suprotstavljam onima koji su najgori u ovoj zemlji. Nisam ih se plašio ni kada su okružili Predsedništvo niti bežao. Ne znam gde je navodno taj tajni izlaz. Oni sigurno da znaju pošto ima savest nije bila čista pošto su pokrali narod".

Vučić je dodao da se on ponosi svim što je uradio, svakom fabrikm, mostom, autoputem, bolnicom i svim drugim što je izgrađeno u Srbiji.

Živim za ovaj narod i ovu zemlju i u tome se razlikujemo, dodao je Vučić.

Hteo sam da spasem Srbe, i sada sve činimo

Oluje protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi, ponovio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da li posle hapšenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija postoji mogućnost novih nasilja kosovskih Albanaca prema Srbima.

On je novinarima rekao da je zabrinut za Srbe sa Kosova i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se naš narod sačuva.

Rekao je i da ne zna kakva će presuda biti za Veseljija i Tačija u Hagu, ali smatra da Srbima neće biti lakše.

"Plašim se većih problema, a svi oni koji su počinili zločine moraju za njih da odgovaraju", kazao je Vučić.

Rekao je da će za nas biti problema i teškoća, ali da Srbi sa KiM sve znaju.

"Možete ovde u Beogradu nekoga da prevarite, a Srbe sa KiM ne možete. Oni su zato i dali ogromnu podršku Srpskoj listi, jer znaju ko se bori za njih", rekao je Vučić.

Povodom tvrdnji Dveri i Mlađana Đorđevića da je od ranije imao dogovore sa kosovskim Albancima, i da su oni propali podizanjem optužnica, Vučić je istakao da on nije taj koji bira albanske predstavnike.

"Nemojte da mi držite predavanja, osam godina slušam pridike lažova koji se predstavljaju kao Obilići, a mali su miševi, iako pričaju da su veliki junaci", poručio je Vučić.

On je rekao da su se oni mnogo ranije sastajali u Beču sa Tačijem, i da je on i tada znao da je Tači zločinac.

"Ja sam znao sve vreme, ali sam hteo da spasem Srbe na KIM, da pregovaram i odgovornost preuzmem na sebe. Uspeo sam delimično, dok su oni palili ambasade, održavali molebane, dozvolili nezavisnost Kosova", ukazao je Vučić.

Istakao je da je za njihovo vreme 85 zemalja priznalo tzv. Kosovo, a za vreme, kako je kazao, "Brankovića-Vučića" je 18 zemalja povuklo priznanje.

Rekao je i da treba da se stide oni koji se tako ponašaju prema svojoj zemlji i istakao da protestuju sami protiv sebe, jer ništa za Srbiju nisu uradili.

"Hoćete da ukinete bolnice, fabrike... ,, sve srušite", upitao je Vučić i rekao da se nije nikada plasio niti će ih se uplašiti.

"Najpoštenije vodim ovu zemlju, Srbija je prva u Evropi", poručio je.

Kako je ruski Savet Federacije komentarisao američke izbore, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA