Najnovije

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta je odlučeno

Krizni štab za borbu protiv korona virusa koji je zasedao jutros u 8 časova okončao je sednicu nešto posle 9.30 sati.

Krizni štab (Foto: Jutjub)

Krizni štab na današnjoj sednici nije doneo odluku o novim merama. Nove mere su i dalje u razmatranju, a postojeće će ostati na snazi do 15. decembra, objavio je RTS.

Trenutno se nalazimo u piku trećeg talasa epidemije, koji je najgori do sada. U mnogim gradovima proglašena je vanredna situacija, na snazi su brojne mere u borbi protiv virusa korona, a trenutno je Beograd i dalje najveće žarište, dok su iza njega, ali sa daleko manjim brojem zaraženih, Novi Sad i Kragujevac.

Očekivalo se da u centru pažnje budu mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak velikog broja građana Srbije u zemlju. Među tim predlozima bilo je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija.

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na zdravstveni sistem zemlje.

U Srbiji je, prema poslednjem, jučerašnjem preseku, od korona virusa obolelo još 7.393 osoba, 56 pacijenata je preminulo, a na respiratorima se nalazi 323 obolelih, što je najviše od početka pandemije. Testirano je 21.799 osoba, od početka pandemije 1.980.277. Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 8.594 osoba.

Od početka pandemije u Srbiji je na korona virus bilo pozitivno 249.224, a preminulo je ukupno 2.172 osoba, dok je procenat smrtnosti 0,87 odsto.

Nestorović kaže da su bolnice pune zdravih ljudi. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA