Najnovije

RAZARANJE NEPRIJATELJSKIH UPORIŠTA: Ruska avijacija krenula u zastrašujuć napad!

Ruske vazduhoplovne snage pokrenule su nove vazdušne napade na severozapadni region Sirije u subotu ujutru, dok su njihovi ratni avioni gađali džihadističko uporište Kabani na severoistoku Latakije.

Ruski avioni. (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima sa terena, ruski ratni avioni bombardovali su položaje Turkestanske islamske partije (TIP) u Kabaniju, zajedno sa nizom tačaka u obližnjoj ravnici Al-Gab.

U izveštajima se navodi da su ruske vazdušno-kosmičke snage takođe pokrenule nekoliko udara u regionu DŽabal Al-Zavija, koja je trenutno pod kontrolom džihadističkih pobunjenika i njihovih saveznika sa Nacionalnog oslobodilačkog fronta koji podržavaju Turske.

Ruske vazdušno-kosmičke snage s vremena na vreme izvode vazdušne napade na severozapadu Sirije, posebno kada njihovi izviđački avioni uhvate snimke džihadističkih pokreta u Latakiji, Idlibu i Alepu.

Ranije ove godine ruske vazdušno-kosmičke snage izvele su jedan od svojih najrazornijih napada od ulaska u sirijski sukob, dok je njihov vojni avion bombardirao kamp za obuku militantne grupe Failak Al-Šam koju podržavaju Turci u severnom Idlibu.

Ovaj pomenuti napad ruskih vazduhoplovnih snaga rezultirao je smrću preko 100 militanata uz podršku Turske i uništenjem kampa za obuku.

Ovako je patrijarh Irinej govorio o Kosmetu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA