Najnovije

AMERI PONOVO CRTAJU GRANICE: Veliki sukob je na pomolu, opet se sve vrti oko Izraela!

Američki ambasador u Rabatu Dejvid Fišer, objavio je da je njegova zemlja usvojila novu zvaničnu mapu Maroka koja uključuje Zapadnu Saharu.

Američka vojska. (Foto: army.mil)

Agencija Frans Pres citirala je Fišerovu izjavu u subotu da su Sjedinjene Države usvojile novu mapu Maroka koja uključuje zapadnu Saharu unutar svojih granica, potvrđujući ono što je predsednik Donald Tramp najavio prošlog četvrtka u vezi s podrškom Vašingtona Rabatu i njegovom suverenitetu nad spornom teritorijom.

Ambasador Dejvid Fišer rekao je pre potpisivanja „nove zvanične mape američke vlade za Kraljevinu Maroko“:

- Ova mapa je konkretan prikaz smele izjave predsednika Trampa pre dva dana - priznanje suvereniteta Maroka nad Zapadnom Saharom - izjavio je Fišer, pre potvrđivanja "nove zvanične mape američke vlade za Kraljevinu Maroko".

Značajno je napomenuti da je Dejvid Fišer potvrdio da je sporazum koji je potpisao predsednik Tramp u vezi sa priznavanjem marokanskog suvereniteta nad Saharom "samo početak mnogih važnih dešavanja koja dolaze u narednim godinama".

Marokanski monarh Mohamed VI, odlučio je prošlog četvrtka da normalizuje odnose između svoje zemlje i Izraela, što je četvrti put u poslednja tri meseca to učinila zemlja arapske lige.

- Ove mere ni na koji način ne utiču na trajnu i održivu posvećenost Maroka odbrani pravedne palestinske stvari i na njegovo konstruktivno angažovanje za uspostavljanje pravednog i trajnog mira u regionu Bliskog Istoka - rekao je.

Tramp je objavio da je izdao predsednički dekret kojim se zahteva da njegova zemlja prvi put u svojoj istoriji prizna puni suverenitet Kraljevine Maroko nad čitavom regijom Sahare.

Sjedinjene Države su takođe odlučile da otvore konzulat u gradu Dakla, koji uglavnom obavlja ekonomske zadatke, kako bi podstakle američke investicije i promovisale ekonomski i socijalni razvoj.

Američki vojnici imaće super moći, ali pod jednim uslovom! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA