Najnovije

PROTESTI PODRŠKE TRAMPU: Hiljade ljudi na ulicama Vašingtona! (VIDEO)

Nekoliko hiljada pristalica predsednika Donalda Trampa okupilo se danas u Vašingtonu kako bi izrazili podršku njegovim pokušajima da promeni ishod predsedničkih izbora, javlja Glas Amerike (VOA).

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Okupljeni su, kako navodi VOA, oduševljeno skandirali kada ih je Trampov predsednički helikopter nadleteo, na putu za fudbalsku utakmicu američke kopnene vojske i mornarice u Vest Pointu u NJujorku.

Protestni skupovi održavaju se samo dva dana pre nego što članovi Elektorskog koledža ne budu formalno sastali da izaberu DŽoa Bajdena za 46. predsednika SAD.

Tramp je napustio Belu kuću oko podneva po lokalnom vremenu na putu za američku Vojnu akademiju, a dok je helikopter nadletao masu okupljenu na nacionalnom molu, čulo se skandiranje predsedniku.

Majkl Flin, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost koga je nedavno Tramp pomilovao, govorio je na bini u tom trenutku.

“Ovo je baš kul. Zamislite da možete da uskočite u helikopter i vozite se iznad Vašingtona", rekao je Flin, čijim je pomilovanjem poništena sudska presuda zbog davanja netačnih informacija Federalnom istražnom birou (FBI) tokom istrage o umešanosti Rusije u prethodnoj predsedničkoj kampanji.

Skup na nacionalnom travnjaku, nazvan "Marš Jerihona" opisan je, kako navodi Glas Amerike, kao "skup molitve", na kome će se govornici "moliti da se sruše zidovi korupcije i izborne prevare."

Odvojeni, manji skup se održavao na trgu Fridom plaza u centru grada. Organizatori su po svemu sudeći, kako dodaje VOA, želeli da izbegnu konfrontacije, poručujući demonstrantima da izbegavaju određene hotele i označavajući velike delove centra Vašingtona kao "zone u koje ne treba ići."

Među govornicima je bio i Sebastijan Gorka, bivši Trampov savetnik, koji je pozvao demonstrante da ne odustaju čak i posle odluke Vrhovnog suda.

Američki vojnici imaće super moći, ali pod jednim uslovom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA