Najnovije

39 GODINA OKUPACIJE: Zemlja, stanovnici, vazuh, voda, ... sve tamo pripada Siriji

Stanovnici okupiranog sirijskog Golana potvrdili su da su zemlja, stanovnici, voda i vazduh Golana sastavni deo Sirijske Arapske Republike.

Golan (Foto: SANA)

U izjavi povodom nezakonite odluke o aneksiji, čiju je kopiju dobila agencija SANA, ukazali su na nelegitimnost ovog zakona, koji je izdao izraelski okupacioni entitet 14. decembra 1981. godine.

Izjava odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa prepoznajući ovu slabu i nemoćnu aneksiju ne može promeniti istoriju, geografiju i nacionalnost okupiranog arapskog Golana iz Sirije.

Dana 14. februara 1982. godine stanovništvo okupiranog Golana proglasilo je Generalni štrajk koji je trajao šest meseci i doveo do totalne paralize u raznim sferama, kao i masovne proteste u svim naseljima Golana u znak kategoričnog odbijanja  odluke o aneksiji.

Stanovnici Golana potvrdili su potpuno odbijanje svih planova za pripajanje i oduzimanje njihovog zemljišta, posebno plana za instaliranje vetroturbina. Oni su narodu, vojsci i rukovodstvu Sirije obećali da će se i dalje protiviti planovima cionista, izražavajući spremnost da se žrtvuju za odbranu matice.

Kakve ratne zločine je počinila azerbejdžanska vojska, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA