Najnovije

Daily Mail: Navaljni otrovan u Srbiji

Britanski tabloid Daily Mail želeo je da „dobije na publicitetu“ za vest o „drugom trovanju“ Navaljnog, ali su na kraju novinari ove publikacije ispali smešni, jer su pomešali Sibir sa Srbijom. „PolitRussia“ je specijalno za svoje čitaoce preneo informaciju o ovom fijasku koji su izneli u javnost londonski novinari.

Navaljni (Foto: RIA)

„Pretpostavlja se da je druga doza smrtonosnog nervnog agensa „Novičok“ data glavnom kritičaru Vladimira Putina (Navaljnom – prim. red.) kada je već bio u komi, nakon napada u Srbiji“, napisao je Daily Mail.

„Veruje se da su oni koji su otrovali Navaljnog dobili pristup ka hotelskoj sobi u kojoj je on živeo u Tomsku, u Srbiji, pre nego što će odleteli za Moskvu.

Čitaoci tabloida odmah su ukazali novinarima na njihovu grešku.

„Srbija, Sibir – ova dva naziva stalno mešaju jedno s drugim, pa više nije važno“, zamerio je britanskim novinarima jedan čitalac.

„Tomsk, Srbija – koliko često se ova dva imena mešaju više nije važno. Sada ja automatski čitam Sibir “, složio se drugi komentator.Ostali komentatori skrenuli su pažnju na još jednu nedoslednost. Novinari govore o smrtonosnom nervnom agensu, dok je Navaljni, koji je, prema Britancima, dva puta otrovan, ostao živ.

„To malo govori o Novičoku – jednom od najsmrtonosnijih nervnih agenasa na svetu, prema mišljenju „ stručnjaka“. Ili je u pitanju to, ili to nije bio „Novičok“, piše jedan engleski internet korisnik.

Prve novine koje su pisale o ponovnom „trovanju“ Alekseja Navaljnog bio je The Sunday Times. Upravo su se novinari iz ovog medija pozvali na „izvore“ u britanskim obaveštajnim službama. Ovu „vest“ su preneli mnogi zapadni mediji, ne praveći razliku između Sibira i Srbije.

Izvor: Politros. com/balkanrus. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA