Najnovije

JOŠ JEDNA ZEMLJA PRAVI SVOJU VAKCINU: ''Poslednji diktator'' objavio rat pandemiji (VIDEO)

Predsednik Belorusije najavio je planove beloruskih naučnika da stvore sopstvenu vakcinu protiv koronavirusa. Aleksandar Lukašenko je čak naveo približne troškove projekta.

Vakcina (Foto: Pixabay)

Stvaranje beloruske vakcine protiv koronavirusa može potrajati 5 miliona beloruskih rubalja (oko 1,98 miliona dolara - prim. red.). To je rekao Aleksandar Lukašenko na sastanku sa osobljem regionalne kliničke bolnice u Mogiljovu.

Beloruski lider primetio je da u pitanju vakcinacije građana u Belorusiji planiraju da idu na tri načina: u bliskoj budućnosti, nabaviti već proizvedenu vakcinu kako bi se vakcinisale rizične grupe, uspostaviti proizvodnju ruskog leka u republici i razviti sopstvenu vakcinu.

„Veoma mi je drago što su se naši naučnici usredsredili na proizvodnju sopstvene vakcine. Uveren sam da se nećemo izvući od ove zaraze (virus korona - prim. red.). Ona će ostati s nama kao grip.

Dakle, potrebna nam je vakcina. Moramo da razvijemo svoje, postoje stručnjaci. Moramo to preuzeti na sebe i ne plašiti se“, smatra Aleksandar Lukašenko i dodaje: '’Novca za to ima, koliko sam video,negde oko pet miliona rubalja. I mi ćemo to platiti, samo treba brzo krenuti u ovom pravcu“.

Predsednik je uveren da beloruski naučnici to mogu. O ovom pitanju će se voditi još razgovora, prenose beloruski mediji.

O početku ere lunarnih ratova pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA