Najnovije

PUTIN UPOZORAVA: Vrhunac epidemije tek predstoji, virus se širi svim ruskim regionima!

Vrhunac zaraze Kovid-19 u Rusiji tek će da usledi, ali su vlasti i medicinske službe pomogli da se njena stopa uspori, rekao je danas predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

- Kao što stručnjaci kažu, vrhunac stope zaraze tek treba da usledi, a sada je potrebno da uradimo sve što možemo da ublažimo taj vrhunac, da skratimo njegov period, kada se beleži najveći broj novih infekcija - rekao je Putin na sastanku sa ruskim zvaničnicima.

On je dodao da je situacija i dalje teška i da virus, nažalost, nastavlja da se širi ne samo u Moskvi, nego i u svim ostalim regionima, preneo je "Sputnjik".

- Zahvaljujući preventivnim merama, uspeli smo da usporimo proces, ali, nažalost, zaraza je zabeležena u svih 85 regiona Ruske Federacije, čak i ako govorimo o malim brojevima - rekao je Putin.

On je napomenuo da je potrebno pratiti primer regiona koji su pokazali da su preduzeli najefikasnije mere u borbi protiv virusa.

Komentarišući napore ruskih naučnika da naprave vakcinu protiv virusa korona, ruski predsednik je naglasio da je "ogromna odgovornost" na ljudima koji rade na tome.

Na Putina je pokušan atentat! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA