Najnovije

Reakcija Lavrova na odbijanje članova Predsedništva BiH da se sastanu sa njim

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov reagovao je na odbijanje nekoliko predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine da se sastanu sa njim tokom njegove radne posete toj zemlji. NJegove reči, u utorak, 15. decembra, prenose RIA Novosti.

Komšić i DŽeferović (Foto: Predsedništvo BiH)

Ministar spoljnih poslova naglasio je da Rusija ne vidi potrebu za revizijom Dejtonskog sporazuma. „Ne vidimo potrebu za revizijom Dejtonskog sporazuma, posebno kada se takve inicijative pokreću izvan Bosne“, rekao je Lavrov.

Takođe je rekao da je pozvao šeficu bosanskog Ministarstva spoljnih poslova Biseru Turković da poseti Moskvu 2021. godine.

Ranije 15. decembra postalo je poznato da je najpre hrvatski član Predsedništva Željko Komšić odbio da se sastane s ruskim šefom diplomatije, a potom je to isto objavio i bosanski član Predsedništva Šefik DŽaferović. Sastanak je trebao da se održi u utorak ujutru.

Svoju odluku objasnili su neslaganjem sa nizom izjava šefa ruskog Ministarstva spoljnih poslova u vezi sa Dejtonskim sporazumom. Pre toga, 14. decembra, Lavrov je rekao da neke zapadne zemlje pokušavaju da unište arhitekturu sporazuma i upozorio da bi spoljno mešanje moglo dovesti do ozbiljnih negativnih posledica.

Epilog ovog diplomatskog skandala je da je srpski član Predsedništva Milorad Dodik, na kraju, sam primio Lavrova.

Kako se Klinton hvali zločinom nad Srbima, pročitajte OVDE.

Izvor: Lenta/Balkanrus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA