Najnovije

OČEKUJE NAS UBLAŽAVANJE MERA? Poznato koje su teme na stolu Kriznog štaba!

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone na kojoj se očekuje donošenje novih mera biće održana u petak ujutro u 8 časova.

Krizni štab. (Foto: Vlada Srbije)

Na ovoj sednici mogla bi biti doneta odluka kojom će se ublažiti pojedine dosadašnje mere. Prvenstveno, one koje se odnose na radno vreme radnji, ali i lokala uslužne delatnosti, poput fizerskih salona.

Trenutno u Nemanjinoj 11 kruže razne varijante mogućih mera, međutim, za sada se ništa ne zna pouzdano. Niko ne isključuje delimičnu liberalizaciju mera koja bi praktično značila da i neke druge radnje osim prehrambenih i apoteka rade vikendom, kako je naglasila u premijerka Brnabić.

Podsetmo, upravo u petak, 18. decembra, ističe jedna mera koja je produžena na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, a to je da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova, a da vikendom ne radi.

Kako je tada najavila dr Darija Kisić Tepavčević, članica ovog štaba, naknadno će se odlučiviti šta će dalje biti sa merama.

- Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće - rekla je u ponedeljak dr Kisić Tepavčević.

Brnabić: Da pustimo ljude da rade

Da bi nove mere mogle da idu u prvacu popuštanja, juče je najavila i premijerka Ana Brnabić. Ona je izjavila da je lično potpuno protiv zabrane kretanja i zatvaranja prodavnica i zanatskih radnji vikendom, "jer ti građani moraju da zarađuju i hrane svoju decu".

Brnabić je navela da će zabrana biti uvedena ukoliko bude neophodna, ali je istakla da veruje u odgovornost pojedinca.

- Ukoliko brojevi nastave da padaju, a to zavisi od svakoga od nas, mislim da ćemo moći bar vikendom do 14 časova, 15 časova da pustimo te ljude da rade - izjavila je ona juče i dodala.

SZO eksperti će istražiti odakle potiče korona virus! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA