Najnovije

IMAJU PORUKU ZA ASADA! Sirijska plemena se okupila, strancima više nije mesto u njihovoj zemlji! (VIDEO)

Velika demonstracija održana je nedavno u Guvernoratu Al-Hasakah u znak protesta protiv prisustva američkih i turskih snaga u Siriji.

Bašar Al Asad. (Foto: Sana)

Demonstracija, koju su vodila brojna plemena sa severoistoka Sirije, uključujući pleme Al-Taji, održana je u selu Al-Kamišli, gde je stotine ljudi marširalo protiv prisustva američkih i turskih snaga u zemlji.

Na video snimku koji deli Union NJuz, vide se pripadnici plemena kako marširaju pokrajinom Al-Kamišli, dok su nosili transparente u znak podrške sirijskom predsedniku Bašaru Al-Asadu.

Među intervjuisanim ljudima, jedan plemenik je preneo njegovu podršku sirijskom predsedniku, zajedno sa Sirijskom arapskom vojskom (SAA), jer se nadao da će oni zauzeti celu zemlju i proterati strane snage.

Tokom poslednjih nekoliko meseci rastu tenzije između Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje podržavaju SAD i nekih plemena istočno od reke Eufrat.

U jednom takvom slučaju, plemenski narod u istočnom Dejr Ez Zoru bio je u žestokoj borbi sa trupama SDF nakon ubistva plemena od strane Sirijskih demokratskih snaga.

Sada tenzije i dalje rastu istočno od Eufrata, dok nekoliko plemena obnavlja poziv za povlačenje koalicionih snaga sa cele sirijske teritorije.

Medijska scena je postala informativno bojno polje političko-interesnih grupa koje se bore za kontrolu resursa Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA