Najnovije

KRVOPROLIĆE NA FRONTU: Vojska u krvavom obračunu sa neprijateljskim trupama! Borba do poslednjeg čoveka!

Od početka 2020. godine, Islamska država je pustošila u istočnoj oblasti Hame i na jugu Al-Rake.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Velika bitka u centralnoj Siriji pokazala se neverovatno nasilnom, jer su i Sirijska arapska vojska (SAA) i Islamska država (ISIS) pretrpele značajan broj žrtava tokom poslednjih pet dana.

Počevši od prošle subote, Islamska država pokrenula je nekoliko napada na položaje Sirijske arapske vojske u istorijskim ruševinama koje povezuju istočnu Hamu, južnu Al-Raku i severoistočni Homs.

Ovaj veliki napad Islamske države rezultirao je zauzimanjem nekih malih sela u blizini grada Itrija, koji se nalazi duž strateškog raskršća na istoku Hame.

Nakon napredovanja Islamske države, ruske vazdušno-kosmičke snage ušle su u bitku, pokrenuvši desetine udara preko položaja terorističke grupe, dok se Sirijska arapska vojska pregrupisala u blizini Itrije.

Ovi vazdušni napadi pokazali su se uspešnim, jer Islamska država nije bila u stanju da podnese teret napada, prisiljavajući ih da napuste niz lokacija nakon pretrpljenih velikih gubitaka.

Iako je ID pretrpeo značajan broj gubitaka tokom bitke, isto su pretrpele i sirijske oružane snage, koje su pretrpele najveći deo svojih gubitaka tokom prvih nekoliko dana bitke u centralnoj Siriji.

Od početka 2020. godine, Islamska država je pustošila u istočnoj oblasti Hame i na jugu Al-Rake, pošto su svoju pažnju sa istočnog dela Badije Al-Šama preusmerili na ove regije u centralnoj Siriji.

Obavezna ili dobrovoljna vakcinacija? Evo šta kaže Putin! Više o tome OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA