Najnovije

"I DA I NE!": Srbija u šoku! Vučić najavio priznavanje nezavisnosti Kosova?

U specijalnoj emisiji "Prva tema" na TV Prva predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o odnosima u regionu.

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

O najaktuelnijim temama građanima Srbije govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković i Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo.

Gosti razgovaraju na temu da li je tačno da se Srbija na destruktivan način menja u zbivanja u Bosni i Hercegovini i ko ugrožava mir u regionu četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Pored toga, tema je i da li greše oni koji misle da Srbija očekuje kompenzaciju - Republika Srpska za Kosovo i Metohiju, i na ma čemu se temelje tvrdnje da naša zemlja nema strategiju spoljne politike.

O Srbiji i NATO-u

- Ja mislim da imamo dosta važnih pitanja, neću bežati. Kada su 2022. godine izbori, to se neće dogoditi, a nakon toga narod je taj koji odlučuje. Srbija je vojno neutralna, mislim da sami čuvamo svoju zemlju, reke i jezera i nastavljamo da se tako ponašamo. Ne vidim Srbiju u NATO - u.

O Dejtonskom sporazumu

- Za to se pitaju tri konstitutuvna naroda. Mora da postoji koncezus i plašim se da ovaj pritisak vodi u drugom smeru. Oni će vam reči da nisu za ukidanje Republike Srpske. Suštinski je da se ovlašćenja oduzmu RS - rekao je predsednik na početku obraćanja.

Nove američke sankcije Rusiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA