Najnovije

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: Evo kako Vučić i BIA hoće da nameste izbor patrijarha!

Pisanje režimskih tabloida kako ja pokušavam da proguram "svoje kandidate" za novog patrijarha nisu ništa drugo do kontrolisane hajke Aleksandra Vučića koju preko BIA sprovodi na, po njegovom mišljenju, nepodobne vladike.

Mlađan Đorđević. (Foto: HelmKast)

Ovo u intervjuu poručuje Mlađan Đorđević, lider pokreta Oslobođenje i naglašava da Srbijom vlada izdajnička mafija predvođena Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

– Vučić je preko trojice ljudi koji faktički trenutno vladaju crkvom uspeo da uruši i instituciju SPC, ali je naša crkva do sada koliko-toliko ostala nezavisna od mafijaškog režima i što je najvažnije ostala je najveći protivnik izdaji Kosova, koju režim zvanično priprema.

Trojka preko koje je Vučić sebi podredio crkvu su Nikola Selaković, Dejan Nakić, lični sekretar patrijarha Irineja i vladika Stefan Šarić. Oni su sa Sinodom, kojem je istekao mandat, kontrolisali i kontrolišu crkvu, ali nisu uspeli da načine pomak kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

I Sabor i mitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej imali su i imaju jasan stav – nema trgovine sa Kosovom, nema priznanja i nema stolice za Prištinu u UN. To je veliki problem za Vučića.

Mašinerija SNS je krenula u hajku preko BIA i preko svojih medija. Cilj im je da utiču na to koja tri kandidata će ući u veliki žreb.

Prvi potez sadašnjeg Sinoda je problematičan. Vladika Hrizostom, koji menja patrijarha je po pravilu trebalo da bude i administrator Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke. To je bio i mitropolit Amfilohije kada je menjao patrijarha Pavla.

Međutim, Sinod je to pravo oduzeo Hrizostomu i na mesto administratora postavio vladiku Jovana šumadijskom, koji je apsolutno blizak vlastima i koji će u startu imati dva glasa kada se budu birali kandidati.

Imam proverene informacije da su u BIA formirali odelenje koje se bavi kompromitovanjem određenih vladika, da ih ucenjuju i da kroz kontrolisane medije pritiskaju i utiču za koga će glasati – ističe Đorđević.

Šta je još izjavio naš sagovornik o ovoj i o mnogim drugim aktuelnim temama, pogledajte i poslušajte u veoma interesantnom video intervjuu.

Poznato kada će šef ruske diplomatije doći u Beograd! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA