Najnovije

NATO TENKOVI NA NEKOLIKO KILOMETARA OD BELORUSKE GRANICE: Šta se dešava? (VIDEO)

Borbeni tenkovi Leopard-2 različitih modifikacija Oružanih snaga Nemačke, Norveške i Holandije iz NATO borbene grupe Vigilant Leopard izvodili su zajedničke vežbe u Litvaniji.

Leopard (Foto: jutjub)

Značajno je da su se ove vežbe odvijale nekoliko kilometara od beloruske granice.

Ranije je novi vojni kontingent kopnenih snaga SAD rotacijom stigao na poligon litvanskih oružanih snaga u Pabradeu i već se pripremio za vežbe.

Prema podacima litvanskog Ministarstva odbrane, pripadnici 2. bataljona 8. konjičkog puka kopnenih snaga SAD zamenili su vojnike 2. bataljona 69. puka 2. brigade koji su u septembru stigli u Litvaniju na vežbe, koji su vežbe već završili i otišli ​​kući.

Planirano je da novi američki teški bataljon bude raspoređen na obuku u Litvaniji oko 8 meseci - do kraja leta. Amerikanci su stigli sa vojnom opremom i naoružanjem - tenkovima Abrams, oklopnim vozilima Bedli itd.

Ranije je Aleksandar Lukašenko više puta izjavio da NATO jača svoje borbene pozicije na granici Republike Belorusije, uključujući tenkovske i vazduhoplovne jedinice.

Liberalna opoziciona zajednica u Belorusiji tada je ove izjave shvatila sa smehom, tvrdeći da to nije ništa drugo do izgovor za premeštanje vojnih jedinica u nemirne zapadne regione zemlje.

Da li je hrvatski scenario u Donbasu izvodljiv, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA