Najnovije

OTKRIVENO KAKO MOSAD VRBUJE LJUDE: Inovativan način daje neverovatne rezultate!

Posle decenija provedenih u senci kolega iz drugih zemalja, izraelska obaveštajna agencija Mosad sve češće dobija medijski prostor, kako u svakodnevnim vestima, tako i u popularnim serijama i filmovima.

Izraelska vojska. (Foto: idf.il)

U stvarnom životu, detalji operacija pripisanih izraelskoj obaveštajnoj agenciji Mosad prisutniju su u javnosti nego ikada ranije, uključujuči krađu tajnih dokumenata o iranskom nuklearnom programu, ubistvo Abdulaha Ahmeda Abdulaha, drugog čoveka Al Kaide, u Teheranu, kao i nedavni atentat na iranskog nuklearnog naučnika.

Da bi dobio visokokvalifikovane kadrove i zaposlio najbolje i najtalentovanije mlade ljude sposobne da se snađu na svetskim sajber bojnim poljima, Mosad se takmiči sa veoma razvijenim izraelskim privatnim tehnološkim sektorom koji nudi sjajno plaćena radna mesta.

Čak i vojni veterani koji su svoje karijere gradili u Mosadu često napuštaju službu, zapošljavaju se u startap kompanijama ili osnivaju sopstvene.

Kao odgovor na to, Josi Koen, šef Mosada od 2016. godine i bliski saradnik premijera Benjamina Netanjahua, krenuo je u veliku akciju zapošljavanja i povećao budžet agencije.

Mosadova kampanja regrutacije podrazumeva pojačano prisustvo na društvenim mrežama kao i proračunato širenje glasina o navodnim uspesima i podvizima agencije.

Bivši agenti kažu da agencija prećutno navija da popularne serije i filmovi urade za Mosad isto što je legendarni "Top gan" uradio za Američku ratnu mornaricu – učine da život u organizaciji ponovo izgleda kul.

Jermeni obaraju azerbejdžanski helikopter! Više o tome OVDE.

Izvor: Washington Post

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA