Najnovije

RUSI NAPADNUTI U SIRIJI Militanti koje podržavaju Turci otvorili žestoku vatru! (VIDEO)

Danas popodne, 20. decembra, militanti koje podržavaju Turci, otvorili su vatru na patrolu ruske vojne policije, koja se kretala da ponovo otvori autoput M4 na severoistoku Sirije.

Ruska vojska. (Foto: Jutjub)

Patrola, koja je krenula iz grada Ajn Isa u severnoj Raki, imala je zadatak da prati kolonu civilnih vozila duž autoputa M4.

M4 povezuje Raku sa al-Hasakom i Alepom. Pre šest meseci, autoput je ponovo otvorila ruska vojna policija. Međutim, autoput je kasnije ponovo zatvoren kao rezultat intenzivnog turskog granatiranja Ajn Ise.

- Frakcije lojalne Ankari namerno su otvorile mitraljesku vatru na rusku patrolu istočno od Ajn Ise - navodi se u izveštaju Sirijske opservatorije za ljudska prava.

- Patrola je odgovorila na vatru i saobraćaj (na autoputu) je zbog toga zaustavljen - dodato je u izveštaju.

Ministarstvo odbrane Rusije do sada nije komentarisalo incident. Turskim militantima direktno zapovedaju militanti koje podržava Turska, a to su turska vojska i obaveštajni podaci.

Incident se dogodio dva dana nakon napada na Ajn Isu koju su predvodili Turci. Napad koji je prekršio dva odvojena sporazuma o prekidu vatre koje je Ankara potpisala sa SAD i Rusijom bio je neuspeh.

Sirijske demokratske snage (SDF) zadržale su svoje položaje oko grada.

Ruska vojna policija i nekoliko jedinica Sirijske arapske vojske nalaze se na nizu položaja unutar i oko Ajn Ise, kako bi nadzirali prekid vatre.

Rusija, kako se izveštava, vrši pritisak na SDF da Ajn Isa i njenu okolinu preda vladi Damaska.

Potez će navodno sprečiti tursku invaziju na region. Nedavni izveštaji kažu da će grupa koju predvode Kurdi uskoro prihvatiti ruski predlog.

Bregzit se zakuvava, razvod Brisela i Londona prelazi u pretnje! Više o tome OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA