Najnovije

SVEŠTENIK ISTERAO PAŠINJANA IZ CRKVE: Jermenska sramota, majke poginulih zaplakale kad su ga videle (VIDEO)

Današnju posetu šefa jermenske vlade Nikola Pašinjana oblasti Sjunik lokalno stanovništvo je shvatilo dvosmisleno.

Nikol Pašinjan (Foto: Jutjub)

U gradu Sisian, sveštenik crkve Surb Grigor Lusavorič (sveti Grigorije Prosvetitelj) Pargev Zejnaljan demonstrativno je odbio da se rukuje sa Pašinjanom i pokazao rukom političaru da izađe. Premijer je ušao u hram da zapali sveću.

Druga upečatljiva epizoda odigrala se na groblju u Sisianu, gde je Pašinjan svratio da položi cveće na sveže grobove jermenskih vojnika nad kojima su majke i udovice plakale.

Na snimku sa groblja zabeleženi su trenuci jecaja kako žene govore: „Hvala, gospodine Pašinjan“, a jedna od njih čak kleči pred njim.

Neobičnost ove situacije isticali su mnogi jermenski informativni izvori. Konkretno, autori Telegram kanala „Jermenski pragmatičar“ opisali su ono što se dešavalo kao „jermensku sramotu“:

„Izraz„ španska sramota “znači osećaj neprijatnosti zbog postupaka druge osobe. To je samo nespretnost, znate?

Od danas se izraz „jermenska sramota“ može stavljati u opticaj, što će značiti želju da se umre od srama zbog dela druge osobe.

Ne samo nespretnost, već želja da se utone u zemlju, samo da je ne vidim.

Nikakva druga osećanja, osim „jermenske sramote“, ne nastaju kada vidite kako majke poginulih vojnika, stojeći na svežim grobovima svojih sinova, kažu: „Hvala, gospodine Pašinjan“.

A voljeni premijer klima glavom, prihvata zahvalnost i, suprotno jermenskoj tradiciji, stavlja po jedan karanfil na grobove mladih momaka koji su umrli zbog njegove osrednje politike. Jermenska sramota ... "

Napominje se da je ideja posete jermenskog premijera regionu Sjunik u početku izazvala protest lokalnih stanovnika, koji su čak blokirali ulaz u region. Međutim, Pašinjan je iskoristio helikopter i ipak stigao u region.

U pozadini onoga što se dešava u Sisianu u drugom gradu regije Sjunik, Gorisu, Pašinjanovi protivnici održavaju miting. Situacija u regionu pogoršala se nakon što su neka područja u regionu prešla pod kontrolu Azerbejdžana i započeo proces demarkacije granice sa Azerbejdžanom. To je dovelo do krajnjeg nezadovoljstva stanovnika pograničnih naselja Jermenije.

Kako su izvestili ruski mediji sa terena, u subotu, 19. decembra, učešće jermenskog premijera u danu žalosti za mrtvim vojnicima obeležen je podjednako skandalom: Pašinjan je morao da se bori pod vojnim panteonom DŽerablur pod okriljem stotina pripadnika organa reda.

U pozadini razočaravajućeg početka posete regionu Sjunik, Pašinjan je odlučio da je prekine i ne pokušava da dođe do Gorisa.

„Uverio sam se da je put do Gorisa blokiran, jer je atmosfera u Gorisu, Kapanu, Kadžaranu, Meghriju ista kao u Sisianu. Nećemo koristiti silu, posebno na dan žalosti. Vraćamo se u Jerevan “, napisao je jermenski premijer na svojoj stranici na društvenoj mreži.

O novim okršajima u Latakiji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA