Najnovije

LINKOLNOV SCENARIO NA TRAMPOV NAČIN! Šest signala koji ukazuju na nameru da aktivira vojsku

U sedam spornih država prisutan je dualizam elektorskih glasova. Republikanski elektori su 14. decembra dodelili alternativni set glasova predsedniku Trampu dok su sertifikovani elektori glasove dali bivšem potpredsedniku Bajdenu.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Demokrate su uspešno primenile istu taktiku na Havajima 1960. godine dodeljujući alternativni set glasova J.F. Kenediju nakon što je guverner sertifikovao glasove za R. Niksona. Na kraju, Kongres je prihvatio elektorske glasove za Kenedija iako on nije bio deklarisan predsednikom 11 dana nakon što su Niksonovi elektorski glasovi sertifikovani.

Tužbe advokatice Sidni Pavuel podnesene Vrhovnom sudu za DŽordžiju i Mičigen biće  neblagovremeno razmatrane tek 14. januara. Sudski službenici, koji polažu dve zakletve i moraju da štite ustav SAD, ponovo koriste proceduru da zaštite duboku državu. U međuvremenu, države Arizona i Viskonsin odmah su odbile tužbe bez ikakvog objašnjenja. 

Vilijam Bar, bivši državni advokat, podneo je ostavku da bi mogao da bude na raspolaganju kao svedok. DŽon Durham, specijalni savetnik vrlo širokih ovlašćenja, zadužen je da juri počinioce. S obzirom na to da civilni sudovi blokiraju sudske procese ili odbijaju da preuzmu slučaj, Durham je u poziciji da postavi vojni sud (military tribunal) koji će izvršavati njih zadatak.

Do "ograničenog" vojnoga stanja u spornim državama možda je ostalo malo vremena. Direktor Nacionalne obaveštajne agencije DŽon Retklif podneo je predsedniku Trumpu izveštaj u kojem mu je potvrdio intenzivnu umešanost Kine i drugih zemalja u izbore što je, po njegovoj proceni, promenilo rezultate izbora.

Novi sekretar obrane Kris Miler naredio je Pentagonu da zaustavi Bajdenovo tranzicijsko brifiranje na dve nedelje. Predsednik Tramp naredio je osoblju Bele kuće da napusti područje Vašingtona, a general Majkl Flin poziva ga da uvede vojno stanje.

To je uradio Abraham Linkoln, on je primenio Zakon o vojnom stanju 1861. godine kao odgovor na građanski rat. Suspendovao je "habeas korpus", zakon koji štiti ličnu slobodu od samovolje izvršne vlasti, bez obzira na reakcije sudija i medija. Uhapsio je 14.000 političara i ugasio više od 300 novina. Pod Linkolnovim vođstvom okončan je građanski rat, vraćen državi mir i ukinuto ropstvo.

Jasne poruke

Šest signala koji ukazuju na Trampovu nameru da proglasi Zakon o vojnom stanju:

1.Deklaracija iz 2018. godine o vanrednom stanju (Declaration of a National Emergency) i Izvršna naredba iz iste godine kao odgovor na umešanost drugih država u izbore, a koja naredba zahteva od direktora Nacionalne obaveštajne agencije da predsedniku podnese izveštaj do 45 dana nakon izbora o umešanosti drugih država u izbore;

2. Zamena bivšega sekretara obrane Krisom Milerom koji će, za razliku od ranije birokratske procedure, direktno odgovarati predsedniku s ciljem da se zaobiđu špijuni unutar vlade i direktno upravlja operacijama;

3. 7. decembra Tramp je najavio da će se velike stvari dogoditi. Sledećeg dana Teksas najavljuje tužbu protiv četiri države za neustavnu izbornu proceduru. Istoga dana 82. vazdušnodesantna divizija na svome Fejsbuk profilu piše da "oluja dolazi", a nešto kasnije su objavili i "Ovo ostaje zemlja slobodnih toliko dugo koliko je dom hrabrih".

4. Izbori su klasifikovani kao puč i zločin. U svom Tviter postu Tramp je napisao: "Činjenica je da je naša država ukradena. Puč se događa pred našim očima“. Izdaja države motiv je da Tramp potencijalno koristi vojsku da istraži, uhapsi i kazni kriminalce.

5. Pri poseti vojnoj akademiji Vest Point Trampa su toplo dočekali vojnici i marinci kadeti. Ta je poseta poruka njegovim rivalima da je vojska uz njega.

6. Tajanstvene kodirane reči pojavile su se u Vest Pointu i Vašingtonu. U Vest Pointu na jednom od helikoptera simbol lobanje i broj 659. Trampovi internet pratioci broj su identifikovali kao 659-ti post poslat od strane "Trampovog tajnoga tima" pre 2 godine, a u kojem je pisalo "Pucanj koji će čuti celi svet". Istog dana u Vašingtonu istu je rečenicu izgovorio general Majl Flin.

Izvor: Logično

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA